Vinete pane la cuptor

     
  Un preparat ușor de gătit și foarte gustos. Poate fi servit ca și garnitura sau fel principal. 

  Ingrediente :
- o vanata mare ;
- 100 g mozzarella  sau 80 g parmigianno ;
- 1 ou ; 
- 100 g făină ;
- condimente după preferințe, eu am ales usturoi pudra, sare, piper, boia.

   Preparare : 

  Am spalat vânăta,  am curatat-o de coaja , am secționat-o pe jumătate și apoi fiecare jumătate am tăiat -o in mai multe bucăți. 
    Am pus sare și am lăsat-o 30 minute cat sa lase din amareala. 
     
   Am condimentat-o apoi cu celelalte condimente , apoi am bătut oul spuma și am trecut vânăta intai prin faina ,apoi prin ou și am așezat-o  in tava  airfryer-ului.  

     Se poate la fel de bine sa o așezati pe hârtie de copt in tava la cuptorul tradițional. 
     Am ales programul pentru legume, la mine e un program de 8 minute, dar am crescut la 10 minute durata, după 4 minute am întors vanata , apoi iar am intors-o după alte 4 minute și am așezat și mozzarella deasupra, am mai lăsat 2 minute și asta a fost tot.



Comentarii