Translate

joi, 17 octombrie 2024

Cotlet de porc crud uscat

     Am inceput să caut rețete de mezeluri pe care să le pot face acasă, am văzut această rețetă pe un canal de socializare și am adaptat-o după preferințele mele. 
   Drept sa va spun am văzut foarte multe rețete, dar unele cuprind aditivi și conservanți alimentari, dar tocmai această este și problema, eu doresc sa fac un preparat cat mai sănătos. 
    Pont daca folosiți mușchiuleț obțineți o varianta spaniola " lomo curado ".
   

Ingrediente: 
- 1 bucata de cotlet de porc ;
- sare grunjoasă ;
- boia dulce / afumata ;
- piper ;
- usturoi praf ; 
- ulei de măsline ;
In plus va fi necesară o bucată de tifon, eu am procurat din online, ieftin și bun. 

Preparare :
  Se spala bucata de carne, se tamponează cu un prosop de hârtie și apoi se freacă bine cu sare și se lasă în sare 24- 36 ore. 
   Se spala apoi carnea bine, sa dăm jos toată sarea.
   Se unge cu ulei de măsline, apoi se prestează toate condimentele și se acoperă bine bine toate bucata de carne cu aceste condimente. 
   
   Se învelește in tifon și se pune in frigider minim 2 saptamani. 
   După 2 saptamani jumate va fi numai bun de tras în tigaie langa două ouă ochiuri, dar si pentru sandwich. 
    
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu