Prajitura răsturnată cu mere

   O prăjitură destul de ușor de făcut și în plus mere cam avem tot timpul anului. 
    

  Ingrediente :
• pentru blat - 
- 125 g făină ;
- 5 oua ;
- 1 plic zahar vanilat sau esența ;
- 90 g zahar brun sau 120 g zahar alb ;
- 1/2 linguriță sare .
• pentru caramel - 
- 100 g zahar brun sau 120 zahar alb ;
- 30 g unt .
In plus 3- 4 mere. 

Preparare


  Am spalat și feliat merele. 
  Apoi am topit zaharul și apoi am adăugat untul și am omogenizat până am obținut o pasta pe care am turnat - o in forma de prajitura. Eu am folosit o forma de silicon, când fac tort de mere cu zahar ars folosesc o oala. 
    

   Am așezat merele feliate peste zaharul topit și am lăsat la cuptor la 180 grade , cat am pregătit compoziția pentru pandispan. 
 
   Pentru a obține blatul întâi am separat gălbenușurile de albusuri. 
    Albușurile cu sarea le-am mixat la viteza mica apoi mai mare până am obținut o spuma tare, apoi am adăugat zaharul și esența de vanilie.

  Am continuat să mixez până ce am obținut o compoziție lucioasă ca pentru bezele. 
    Am adăugat gălbenușurile și am mixat încă 20-30 secunde. 
    La sfârșit am adăugat faina cernuta și am amestecat cu o spatula , de sus in jos, pentru a obține o compoziție aerata. 
    Am adăugat aluatul obținut peste merele aflate deja la cuptor. 
      Pentru a obține prăjitura am folosit cuptorul setat pe căldura sus și jos, 180 grade, 30 minute. 
       Am testat pandișpanul cu o scobitoare și apoi am folosit o farfurie și am rasturnat prăjitura. 
       Prăjitura se poate transforma usor într-un tort, daca ornați cu frișca. 
     

Comentarii