O prăjitură destul de ușor de făcut și în plus mere cam avem tot timpul anului.
Ingrediente :
• pentru blat -
- 125 g făină ;
- 5 oua ;
- 1 plic zahar vanilat sau esența ;
- 90 g zahar brun sau 120 g zahar alb ;
- 1/2 linguriță sare .
• pentru caramel -
- 100 g zahar brun sau 120 zahar alb ;
- 30 g unt .
In plus 3- 4 mere.
Preparare
Am spalat și feliat merele.
Apoi am topit zaharul și apoi am adăugat untul și am omogenizat până am obținut o pasta pe care am turnat - o in forma de prajitura. Eu am folosit o forma de silicon, când fac tort de mere cu zahar ars folosesc o oala.
Am așezat merele feliate peste zaharul topit și am lăsat la cuptor la 180 grade , cat am pregătit compoziția pentru pandispan.
Pentru a obține blatul întâi am separat gălbenușurile de albusuri.
Albușurile cu sarea le-am mixat la viteza mica apoi mai mare până am obținut o spuma tare, apoi am adăugat zaharul și esența de vanilie.
Am continuat să mixez până ce am obținut o compoziție lucioasă ca pentru bezele.
Am adăugat gălbenușurile și am mixat încă 20-30 secunde.
La sfârșit am adăugat faina cernuta și am amestecat cu o spatula , de sus in jos, pentru a obține o compoziție aerata.
Am adăugat aluatul obținut peste merele aflate deja la cuptor.
Pentru a obține prăjitura am folosit cuptorul setat pe căldura sus și jos, 180 grade, 30 minute.
Am testat pandișpanul cu o scobitoare și apoi am folosit o farfurie și am rasturnat prăjitura.
Prăjitura se poate transforma usor într-un tort, daca ornați cu frișca.
Comentarii
Trimiteți un comentariu