Paine cu quinoa

   Cam toată lumea a auzit de quinoa, așadar dacă nu au încercat inca quinoa, că din eu că are un miros de fân, gustul este bunicel, dar beneficiile fiind atât de laudate, am folosit și eu quinoa ca si garnitura la o friptura. Asta asa de început, că vreau sa ii dau mai multa importanta in preparatele noastre.
     Așadar după ce am servit noi cina minunată, tot a mai rămas quinoa și mi-a venit ideea, ce ar fi sa o folosesc la paine. 
       Cam așa a ieșit 
   Foarte gustoasa și o textura plăcută. 
    Ingrediente :
- 300 g quinoa gata preparată;
- 300 g făină 650 ;
- 300 g făină 000 ;
- 300 ml apa ;
- 10 g drojdie uscata ;
-  2 lingurițe sare. 

    Preparare 

    După cum știți eu folosesc masina de făcut pâine pentru a pregăti aluatul. Am pus intai quinoa , apa și drojdia in cuva aparatului, apoi am adăugat ambele tipuri de faina și sarea.
     După 1 h , am preîncălzit cuptorul și oala de lut smaltuita. 
     Am turnat direct aluatul in oala pentru pâine, fiind un aluat mai moale. Sigur daca doriți se poate și să mai adaugati faina și să frământați la mama apoi sa lăsați inca 30 minute la dospit, dar eu nu dispuneam de timp asa că am lasat painea in cuptorul încins la 195 grade pentru 55 minute și am obținut pâinea din poze. 

Comentarii