Ciocolata de casa

   Deja e primăvară, copiii pot petrece mai mult timp afara , isi pot consuma energia si noi pe lângă ei, așadar reteta este mai mult decât potrivita. Eu, cel putin nu am primit reclamatii.


  Ingrediente :
- 400 g zahar brun ;
- 200 ml apa ;
- 500 g lapte praf ;
- 200 g unt 82% ;
- nuci , fistic ( optional ) ;
- arome : ulei esential de mentă, lămâie ( optional ) .

     Preparare :
 
    Am facut un sirop din apa si zahar . Siropul este gata cand face spuma sau se mai poate testa si daca luati de pe lingura , intre doua degete si se lipesc intre ele. 
   Atentie cand testati cu degetele sa nu va ardeti ! 
     Cand siropul este gata se adaugă untul taiat cuburi si se amesteca pana se topeste .
  Separat daca optati sa folosiți nuci, le puteti praji si toca mai marunt. Toate nucile si aromele le puteti adauga in siropul obtinut. 
   Eu de aceasta data am împărțit compoziția : o parte am facut ciocolata simpla ( la cerere ) , o parte am amestecat cu nuca si am obtinut " fursecuri de drumetie " 😀, o parte am amestecat cu 2 picaturi de menta si tot asa ...
    
    De mentionat , nu sunt fursecuri, dar au primit aceasta denumire in familia noastra😃.
    Prin urmare dupa ce creati ce compozitii doriti, puteti folosi forme  pentru a obtine ciocolata mult dorita. 
     Eu am folosit forme de la #DoTerra, am un set foarte dragut si folositor , uleiurile esentiale sunt produse de aceeasi firma.
     

Comentarii