Pizza cu blat pufos

  Cred că nu e persoana căreia sa nu ii placa pizza, nelipsita de la aniversari, pizza este la loc de cinste nu doar in Italia cat și în România. 
     
 
 Ingrediente aluat pizza  :

  • făină albă de calitate superioară 000, 500 grame;
  • drojdie uscată 10 g sau proaspătă 20 grame;
  • sare 1 linguriță;
  • ulei de măsline extravirgin  50 grame;
  • apă călduță  350 ml.

Ingrediente pentru pizza : 

  - sunca ;
  - mozzarella ; 
  - sos de roșii ; 
  - porumb ;
  - masline ; 

     Puteți pune cam tot ce aveți prin frigider și ce preferați. 

  Preparare :

  Eu după cum știți folosesc mâine de făcut pâine pentru a pregăti aluaturile, așadar am pus mai întâi tot ce este lichid in cuva aparatului și apoi am adăugat faina, sarea și drojdia la plic. 
    După ce aluatul a fost frământat și a dospit, l-am întins într-o tava unsa înainte cu ulei, se poate și să nu ungeți, dar eu am preferat sa mă asigur că nu se lipește .
   Am băgat la cuptorul încins, la 180 grade,  circa 10 minute și apoi am scos blatul și am adăugat sos de roșii, sunca, mozzarella , iar pe cealaltă pizza am adăugat masline, mozzarella, porumb.
    Am dat la cuptor circa 20 minute, eu una am verificat sa vad cum arată pizza și am scos-o pe la 16 minute, dar mergea și 20 de minute depinde cum o preferați. 
      













Comentarii