Cred că nu e persoana căreia sa nu ii placa pizza, nelipsita de la aniversari, pizza este la loc de cinste nu doar in Italia cat și în România.
Ingrediente aluat pizza :
- făină albă de calitate superioară 000, 500 grame;
- drojdie uscată 10 g sau proaspătă 20 grame;
- sare 1 linguriță;
- ulei de măsline extravirgin 50 grame;
- apă călduță 350 ml.
Ingrediente pentru pizza :
- sunca ;
- mozzarella ;
- sos de roșii ;
- porumb ;
- masline ;
Puteți pune cam tot ce aveți prin frigider și ce preferați.
Preparare :
Eu după cum știți folosesc mâine de făcut pâine pentru a pregăti aluaturile, așadar am pus mai întâi tot ce este lichid in cuva aparatului și apoi am adăugat faina, sarea și drojdia la plic.
După ce aluatul a fost frământat și a dospit, l-am întins într-o tava unsa înainte cu ulei, se poate și să nu ungeți, dar eu am preferat sa mă asigur că nu se lipește .
Am băgat la cuptorul încins, la 180 grade, circa 10 minute și apoi am scos blatul și am adăugat sos de roșii, sunca, mozzarella , iar pe cealaltă pizza am adăugat masline, mozzarella, porumb.
Am dat la cuptor circa 20 minute, eu una am verificat sa vad cum arată pizza și am scos-o pe la 16 minute, dar mergea și 20 de minute depinde cum o preferați.
Comentarii
Trimiteți un comentariu