Omleta cu ciuperci si carne

   
 
  Nimic nu merge mai bine dimineata decat o omleta , ne oferă sursa de proteine de care avem nevoie pentru un inceput de zi. 

    Ingrediente :

- 2 oua ;
- 3 felii muschi afumat de porc;
- 4 ciuperci champinion brune;
- 1 lingura ulei de masline ; 
- sare ;
- piper .

    Preparare  : 

  Se incinge tigaia in care am pus uleiul, in acest timp se sparg si bat bine ouăle , de comentează după gustul fiecăruia. 
   Dupa ce s-a incins tigaia , adaugam feliile de muschi si ciupercile pe care le-am feliat deja .
     De mentionat ciupercile le puteti spala , dar fara sa stagneze mult in apa si le puteti usca pe un prosop inainte de a le felia sau le puteți decoji și rupe piciorușul. 
      Se calesc bine ciupercile si mușchiul apoi se adaugă ouale batute.
      Daca doriti sa iasa o omleta nu o amestecati ci o lăsați cam 4 minute la foc mediu sub capac, apoi daca se desprinde ușor o întoarceți pe cealaltă parte și o mai lăsați 2 minute. 
      Daca aveți o tigaie ușoară antiaderenta o puteți întoarce in aer , omleta, ca pe clătite, daca aveți tigaie de fonta cum am eu, e mai dificil sa fac asta, dar mă folosesc de o paleta de lemn. 


Comentarii