Pentru zilele mai reci , dar nu numai merge o ciorba de fasole cu sau fara afumătură, hrănitoare și gustoasă.
Ingrediente :
- 500 g fasole ;
- 2 cepe galbene ;
- 2 morcovi ;
- 1 bucata de rădăcină de țelină, cam cat un deget cat tăiați din țelină ;
- 2 linguri ulei ;
- 1 lingura boia dulce ;
- 2 linguri sos de roșii ;
- tarhon ;
- sare ;
- piper ;
- 2 linguri faina.
Preparare
Am spalat fasolea și am lăsat-o în apă rece de seara până a doua zi.
A doua zi am aruncat asupra, am spalat din nou fasolea și am pus-o la fiert, am folosit oala mea minune Tefal, dar la fel de bine o puteți fierbe si oala obișnuită, doar că întreg procesul va fi mai lung.
In acest timp am curățat ceapa și morcovii și i-am tăiat mărunt.
O ceapa o voi folosi la rântaș și cealaltă la ciorba.
După ce a fiert, am aruncat prima apa, am pus apa apa fierbinte peste fasole, daca as fi pus rece opream bobul de fasole din fierbere și dura mai mult sa fiarbă din nou fasolea.
Am adăugat de aceasta data morcovii și ceapa tăiată pentru ciorba, sare si piper după gust.
Am lăsat la fiert, in oala , pe programul "supa " 40 minute.
După ce fasolea a fiert, am făcut rantasul.
Într-o cratiță mica, am încins uleiul , am adăugat cealaltă ceapa, am amestecat sa nu se prindă ceapa, nu am lasat ceapa prea mult pentru că am vrut sa puțin o ceapa ușor gătită , nu prajita. Apoi am adăugat boiaua, un polonic din zeama de la ciorba, apoi am adăugat faina și am incorporat-o bine sa nu se formeze cocoloase și la sfârșit sosul de tomate .
Daca nu aveți sos de tomate nu va îngrijorați că iese la fel de gustoasa și fără.
Am adăugat tot rantasul in ciorba și apoi o mana generoasa de tarhon , am mai lăsat la fiert 4 minute.
Se servește cu ceapa roșie feliata cu un pic de sare, ulei și otet, iar eu in copilarie o serveam cu murături, gogonele.
Comentarii
Trimiteți un comentariu