Deja suntem în luna decembrie și ce poate fi mai potrivit decât o cana de vin fiert, in serile reci?
Ingrediente :
- 1000 ml vin roșu ( de preferat de casă ) ;
- 2 mere cu tot cu coajă ;
- 1 portocală sau 3 mandarine ;
- 2 batoane de scorțișoară ;
- zahăr după gust ;
- anason ( opțional );
- cuisoare ( optional ) .
Preparare :
In primul rand pot sa va spun că nu toată lumea suportă condimentele pe care le-am trecut la opțional, așa că e decizia dumneavoastră dacă le adăugați sau nu.
Întâi se amesteca vinul cu zahărul, pe foc până ce se dizolvă zaharul, apoi se adaugă fructele, tăiate în bucăți, doua care se adaugă condimentele.
Recomand sa curățați citricele de coaja pentru că altfel pe langa faptul că pot fi tratate cu pesticide, pot si altera gustul vinului, acesta devenind amar.
Se lasă totul la fiert max 5 -10 minute și se opreste focul, acoperind vasul cu un capac , circa 20 minute.
Vinul se servește cald.
Comentarii
Trimiteți un comentariu