Asa sunt de frumoase experientele culinare alaturi de prieteni, cu cat mai multi implicati cu atat mai bine .
Prin urmare aceasta reteta am "furat-o" si am savurat-o in tihnă.
Ingrediente :
- 600 g branza grasa de vaca ;
- 400 g branza proaspata de vaca;
- 500 g iaurt grecesc (100 g de pastrat pentru deasupra);
- 10 oua (dintre care doua se amesteca cu iaurtul pastrat - pentru a se turna la sfarsit )
- Sare ( dupa gust );
- Foi de placinta (pachet de 400 g) ;
- Ulei sau unt topit pentru uns foile.
Prepare :
Se frământă branza, se amesteca cu 400 g iaurt , 8 oua si putina sare.
Se ung cate 2-3 foi cu ulei/unt si se adauga umplutura, si tot asa pana se termina (se imparte in 4 parti) .
Se acopera cu ultimele 2-3 foi si se toarna amestecul de oua cu iaurtul ramas peste.
Se inteapa cu furculita.
Timp de coacere: 180 grade, 35 minute sau in functie de cuptor se lasa pana ce se rumeneste bine deasupra.
Comentarii
Trimiteți un comentariu