Plăcintă cu brânză sărată

   Asa sunt de frumoase experientele culinare alaturi de prieteni, cu cat mai multi implicati cu atat mai bine .
   Prin urmare aceasta reteta am "furat-o" si am savurat-o in tihnă. 
   Ingrediente :
- 600 g branza grasa de vaca ;
- 400 g branza proaspata de vaca;
- 500 g iaurt grecesc (100 g de pastrat pentru deasupra);
- 10 oua (dintre care doua se amesteca cu iaurtul pastrat - pentru a se turna la sfarsit )
- Sare ( dupa gust );
- Foi de placinta (pachet de 400 g) ; 
- Ulei sau unt topit pentru uns foile.

Prepare : 
     Se frământă branza, se amesteca cu 400 g iaurt , 8 oua si putina sare.
     Se ung cate 2-3 foi cu ulei/unt si se adauga umplutura, si tot asa pana se termina (se imparte in 4 parti) .
 
   Se acopera cu ultimele 2-3 foi si se toarna amestecul de oua cu iaurtul ramas peste.
     

    Se inteapa cu furculita.

Timp de coacere: 180 grade, 35 minute sau in functie de cuptor se lasa pana ce se rumeneste bine deasupra. 
        

Comentarii