Painea integrala incepe sa ne placa tot mai mult asa ca reteta e mai jos .
Ingrediente :
• 640 faina integrala;
• 2 linguri ulei de masline ( sau de care aveti ) ;
• 2 lingurite sare ;
• 450 apa calda ;
• 10 g drojdie uscata .
Preparare
Eu folosesc masina pentru facut pâine program pentru aluat si dospire, economisesc mult timp.
Am pus ingredientele in urmatoarea ordine : apa, drojdia, faina, sarea .Am pornit programul , masina mea are un program de 1 h si 9 minute , cand s-a format forma rotunda de aluat am adaugat uleiul.
După circa 50 min, am pornit cuptorul, temperatura 200 grade si am pus oala de lut , acoperita , in cuptor .
Programul de dospire fiind finalizat , am luat aluatul i-am dat forma dorita, l-am asezat in oala , l-am crestat si acoperit cu capacul .
La cuptor am tinut painea 50 min.
La final am scos oala cu paine si am lasat painea sa se raceasca usor inca acoperita, in felul acesta painea are o coaja mai moale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu