Un desert ușor de făcut și apreciat.
Ingrediente :
• 500 ml lapte ;
• esență sau pastaie vanilie ;
• praf de scorțișoară jumate de linguriță ;
• 3 linguri gris ;
• 1 lingura zahar.
Preparare :
Se pune laptele la fiert și când este fierbinte se adaugă "în ploaie" grisul.
Apoi se completează cu restul ingredientelor : zaharul, scorțișoara și jumătate de fils de esență de vanilie sau jumătate de jumătate de pastaie vanilie.
Se amesteca, pentru a nu se prinde de fundul vasului , până se îngroașă compoziția, cam 10 minute durează pregătirea desertului.
Nu va speriați că este ușor lichid, grisul se mai umfla și după oprirea focului.
De multe ori crezând că e prea lichid ești tentat sa mai adaugi gris, dar așa când se va răci grisul va fi tare ca un jeleu.
Noi îl servim cu dulceață de data aceasta cu dulceață de cireșe amare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu