Translate

luni, 14 octombrie 2024

Papară de oua

   Dimineața prefer un mic dejun hrănitor și sănătos, nu sunt adepta mic dejunurilor dulci .
  Ouăle îți oferă energie pentru ziua ,de abia începută , sunt pline de vitamine și minerale ( vitamina D, B12, seleniu, fosfor ) și contrar unora, nu , nu ridica colesterolul. 
   

Ingrediente : 
- 2 ouă ;
- câteva felii de șuncă ( optional ) ;
- 2 - 3 ciuperci ;
- ardei gras ;
- verdeață ( marar, pătrunjel, rucola ) -optional ; 
- 1 lingura ulei de măsline/ cocos, floarea soarelui ;
- sare, piper orice alt condiment după gust. 
    Menționez că esențiale la o papară, omletă sunt ouăle, în rest se poate jongla cu orice legume pe care le aveți în casă/ frigider. 
    
Preparare:
  Se încinge bine tigaia, este un pas esențial, dacă tigaia nu este încinsa se prinde mâncarea, aici mă refer la tigaile de inox sau fontă.
  Adăugăm uleiul, ciupercile tăiate feliute, ardeiul , feliile de șuncă.
   După călirea acestora se adaugă ouăle ce au fost bine bătute înainte. 
    Se poate lăsa la pregătit sub formă de omleta întreagă sau se poate amesteca compozitia pe moment ce se gătește, obținând papara .
     Dacă alegeți să nu amestecati omleta, puteți sa folosiți un capac să acoperiti tigaia cam 2 minute, după aceea să întoarceți omleta  încă 2 minute pe cealaltă parte. 
    Se poate servi cu salata, alte legume sau chiar așa doar cu ingredientele de mai sus. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu