Ouăle îți oferă energie pentru ziua ,de abia începută , sunt pline de vitamine și minerale ( vitamina D, B12, seleniu, fosfor ) și contrar unora, nu , nu ridica colesterolul.
Ingrediente :
- 2 ouă ;
- câteva felii de șuncă ( optional ) ;
- 2 - 3 ciuperci ;
- ardei gras ;
- verdeață ( marar, pătrunjel, rucola ) -optional ;
- 1 lingura ulei de măsline/ cocos, floarea soarelui ;
- sare, piper orice alt condiment după gust.
Menționez că esențiale la o papară, omletă sunt ouăle, în rest se poate jongla cu orice legume pe care le aveți în casă/ frigider.
Preparare:
Se încinge bine tigaia, este un pas esențial, dacă tigaia nu este încinsa se prinde mâncarea, aici mă refer la tigaile de inox sau fontă.
Adăugăm uleiul, ciupercile tăiate feliute, ardeiul , feliile de șuncă.
Se poate lăsa la pregătit sub formă de omleta întreagă sau se poate amesteca compozitia pe moment ce se gătește, obținând papara .
Dacă alegeți să nu amestecati omleta, puteți sa folosiți un capac să acoperiti tigaia cam 2 minute, după aceea să întoarceți omleta încă 2 minute pe cealaltă parte.
Se poate servi cu salata, alte legume sau chiar așa doar cu ingredientele de mai sus.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu