Astăzi am făcut o pâine de casa, acum că este mai racoare fac mai des pâine de casă. Este mult mai sănătoasă și miroase atât de plăcut în toată casa.
Acum că am scris de miros mi-am adus aminte că într-o zi când se cocea pâinea în cuptor, a venit soțul meu acasă și când a intrat în casă a exclamat : " așa trebuie sa miroasă o casă". Eu una nu mă supăr când miroase a aer proaspat și atât 😊, dar e minunat să te simți apreciat.
• 400 g faina alba 650 ;
- 250 g făină integrală sau neagra ;
- 1 plic de drojdie de 10 g ;
- 500 ml apa călduță ;
- 2 lingurițe sare ;
- 2 linguri ulei de măsline ( optional ) ;
Preparare :
In primul rand eu folosesc un aparat de făcut pâinea, pentru partea de frământat și dospit, dar nu îmi place cum iese painea in niciun aparat comparativ cu cuptorul.
Așadar în cuva aparatului pun apa, sarea, drojdia, faina și apoi uleiul.
După ce s-a încheiat programul pentru aluat pornesc cuptorul la 195 grade, încălzire sus și jos și pun oala mea smălțuită la încălzit în cuptor. Când s-a atins temperatura , scot aluatul din aparat îi dau forma dorită, în cazul meu rotundă, crestez aluatul și așez coca în oală pentru circa 45 minute. Oala va fi acoperită cu capacul.
La finalul celor 45 minute verific dacă este suficient de rumenită pe deasupra, dacă este necesar o mai las 5- 10 minute în funcție de preferințe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu