Când am vizitat Budapesta, primul meu scop a fost sa servesc un gulas autentic și am făcut-o, am fost chiar într-o zonă unde mănâncau locuitori orașului. Mă așteptam să fie picant bine, dar a fost foarte puțin picant, in schimb îmi amintesc că prezentarea a fost autentică, gulașul a fost servit in niste blide/boluri de metal, smaltuite, mi-a plăcut.
Amestecam câteva minute până se încorporează oul și obținem un aluat.

Ingrediente :
• 500 g carne porc/vita ;
• 1 ceapa galbena mare ;
• 1 linguriță chimen ;
• 2 linguri boia dulce ;
• 1 kg cartofi ;
• 1 ardei rosu ;
• leuștean verde ;
• 1 lingura ulei sau untura ;
• sare, piper după gust .
Pentru galustele csipetke :
• 1 ou ;
• 80 g faina ;
• sare după gust.
Preparare :
Se transeaza carnea ideal se folosește carne de vita, dar cum nu am găsit am trecut la cea de porc, se taie cubulețe.
Se setează pe "rumenire " ( Brown ) se înfierbântă uleiul sau untura, se adaugă ceapa tocată, după ce e ușor translucida, se adauga chimenul ( atenție nu chimion ) se călește și acesta, apoi punem boiaua, atenție nu lăsăm mult boiaua pentru că da un gust amar, se adaugă și ardeiul tăiat cuburi.
Adăugăm carnea și o învârtim pe toate părțile până devine albă.
Se completează cu apa calda și se lasă la fiert pe programul "supa/tocanita" 30 minute.
Între timp curățăm cartofii și ii tăiem cubulețe.
Facem găluștele , într-un bol batem bine un ou apoi adăugăm faina și sarea.
Presaram faina facem niste "rame" și le taiem cam de 1 cm grosime.
Acestea pot fi pudrate cu făină și păstrate mult mai multe zile, cu mențiunea că vor fierbe mai greu decât cele proaspete.
După ce timpul de fierbere al cărnii s-a scurs, adăugăm la fiert cartofii inca 20 min, în cele din urmă adăugând galustele pentru 10 min la fiert.
Se condimentează cu sare și piper.
Se servește cu leuștean verde , ceapa rosie sau simpla.
Comentarii
Trimiteți un comentariu