Ingrediente :
• 500 g carne porc/vita ;
• 1 ceapa galbena mare ;
• 1 linguriță chimen ;
• 2 linguri boia dulce ;
• 1 kg cartofi ;
• 1 ardei rosu ;
• leuștean verde ;
• 1 lingura ulei sau untura ;
• sare, piper după gust .
Pentru galustele csipetke :
• 1 ou ;
• 80 g faina ;
• sare după gust.
Preparare :
Se transeaza carnea ideal se folosește carne de vita, dar cum nu am găsit am trecut la cea de porc, se taie cubulețe.
Se setează pe "rumenire " ( Brown ) se înfierbântă uleiul sau untura, se adaugă ceapa tocată, după ce e ușor translucida, se adauga chimenul ( atenție nu chimion ) se călește și acesta, apoi punem boiaua, atenție nu lăsăm mult boiaua pentru că da un gust amar, se adaugă și ardeiul tăiat cuburi.
Adăugăm carnea și o învârtim pe toate părțile până devine albă.
Se completează cu apa calda și se lasă la fiert pe programul "supa/tocanita" 30 minute.
Între timp curățăm cartofii și ii tăiem cubulețe.
Facem găluștele , într-un bol batem bine un ou apoi adăugăm faina și sarea.
Amestecam câteva minute până se încorporează oul și obținem un aluat.
Presaram faina facem niste "rame" și le taiem cam de 1 cm grosime.
Acestea pot fi pudrate cu făină și păstrate mult mai multe zile, cu mențiunea că vor fierbe mai greu decât cele proaspete.
După ce timpul de fierbere al cărnii s-a scurs, adăugăm la fiert cartofii inca 20 min, în cele din urmă adăugând galustele pentru 10 min la fiert.
Se condimentează cu sare și piper.
Se servește cu leuștean verde , ceapa rosie sau simpla.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu