Am copacul din dotare.
Așadar anul acesta, gutuiul proprietate privată al mamei mele, implicit al moștenitorilor Măriei Sale, a fost darnic cu noi, punând la dispoziție ingredientul principal al acestui compot și anume una bucată gutuie de nici mai mult nici mai puțin 943 grame.
Am avut de ales fie o gutuiata frumos alcoolizata , fie compot. Având în vedere faptul că e mult mai sănătos și consumam mai des compot am purces la prepararea acestuia.
Ingrediente :
• 1 gutuie mare ;
• zahar ( optional ) ;
• apă ;
• vanilie, cuișoare ( optional ).
Preparare :
Se curata gutuia de puf cu un șervețel de hârtie apoi se spală, este mult mai ușor să procedați așa, durează mai puțin curățarea decât dacă ați spala puful de pe ea.
Se curăță de părțile atacate de dăunători și se taie cubulețe.
Se sterilizează borcanele, în cazul meu, două borcane pentru gutuia de cca 950 g, mare nu ???
Pentru sterilizare eu spăl bine borcanele și apoi le clătesc cu apa fiarta, de fiecare data am procedat așa și mi-au ținut preparatele foarte bine, nu uitați să sterilizați și capacele.
Se pune 1 lingura de zahar la un borcan, se așează cuburile de gutuie , se completează cu apa ,se închide.
Daca doriți un plus de savoare se poate opta pentru completarea cu vanilie sau cuișoare. Cu mențiunea că nu prea merg și una și cealaltă și că dacă vedeți adăuga 1 bucata de cuisoare veți obține un preparat mai sănătos, datorită beneficiilor acestui condiment.
Eu de data aceasta la unul dintre ele am ales sa adaug praf de vanilie, sunt chiar curioasa de aromă 😊.
Într-un vas se așează borcanele , pe un prosop și se invelesc cu acesta. Se lasă să fiarbă la foc mic min. 15 minute după ce incepe apa să fiarbă.
După ce s-a răcit apa se scot și se pun cu capacul in jos până a doua azi.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu