• 1 rădăcină păstârnac ;
- 3 morcovi ;
- 1 ardei/ gogosar roșu ;
- 1 ceapă galbenă ;
- 1 rădăcina pătrunjel ;
- 1 felie țelină ;
- 1 gulie ;
- 1 legătură pătrunjel verde ;
- 2 linguri ulei sau grăsime de găină;
- 3 linguri mazăre boabe ;
- 10 bucati mici mazăre păstăi ;
- suc de roșii ( optional ) ;
- apă ;
- 2 linguri orez ( opțional) ;
- sare, piper, boia dulce toate după gust.
Incep prin a va spune că eu de ceva timp folosesc o oala sub presiune electrica , eu am primit-o cadou și fiind așa de mulțumită am comandat și pentru părinți. Pe langa faptul că fac mâncarea mult mai repede, un alt mare atu este gustul, se păstrează mult mai bine gustul ingredientelor.
Oala am luat-o de la #emag si acum este iar la un preț foarte bun, cca 450 lei. ( Oala sub presiune electrica Tefal CY505E30 One Pot , 25 programe).
În zona Ardealului ciorbele sunt dulci , doar la anumite ciorbe se adaugă oțet, ca de exemplu la cea de burtă, unde se adaugă oțet in farfurie, după gustul fiecăruia.
Ciorba se poate prepara și cu mai puține ingrediente, dar cu cât mai multe, cu atât mai bine.
Preparare :
Am folosit butonul rumenire și am adaugat uleiul, când s-a încins am adăugat legume pe care le-am spălat și tăiat cubulețe.
După circa 8 minute de amestecat ocazional, am adăugat sare, piper , boia , am mai lăsat 2 minute apoi am adăugat apa călduță pentru a urgenta pregătirea. Apă puteți adăuga după bunul plac, dacă vă place ciorba mai "deasă" se adaugă mai puțină apă, dacă vă place mai multă zeamă atunci puneți mai multă apă. Eu am adăugat circa 2,5 l apă.
Am schimbat programul cu cel pentru supa 20 minute, am adăugat și sosul de roșii și am lăsat la gătit.
Când programul s-a încheiat și am deschis capacul, am adăugat pătrunjelul mărunțit.
În zona noastră pentru un plus de savoare se servește cu smântână, ardei iute verde sau murat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu