Ingrediente :
- 250 g faina ;
- 45 g unt nesarat ;
- 3 linguri iaurt ;
- 1 lg miere ;
- un praf de sare ;
- 10 g drojdie proaspata ;
- apa ( pentru stropit tigaia ) .
Preparare :
Se face o maia din putina faina , drojdie, apa calduta si miere . Se lasa la crescut apoi se adauga peste faina, untul topit ( nu fierbinte ) . Se adauga sarea si iaurtul si se framanta, la nevoie se adauga putin ulei si apa pentru a fi mai usor de framantat. Se framanta 5 minute cat sa se incorporeze bine toate ingredientele.
Se lasa la crescut la loc cald, 30 - 45 minute.
Dupa ce a crescut, se cerne faina si se apasa cu degetele pentru a iesi aerul .
Se pune aluatul pe blat si se intind foi de circa 1 cm grosime . Celelalte dimensiuni depinde de forma dorita a se obtine.
Se stropeste tigaia ( eu am o tigaie speciala , un cadou primit chiar din India ) cu apa si se aseaza foaia obtinuta , apasand pentru a adera bine .
Se lasa la foc mediu pana ce se vede ca pe margini incepe sa fie aurie, este momentul in care intoarceti tigaia si rumeniti naan-ul direct la flacara .
Daca este o tigaie magica asa ca a mea , nu se va desprinde. Daca nu reusiti atunci nu o fi foc sa parliti un pic painea si pe partea cealalta.
Se unge cu unt topit si se acopera pana la servire.
Pentru un plus de aroma se freaca cu un catel de usturoi...o nebunie !
Pentru un plus de aroma se freaca cu un catel de usturoi...o nebunie !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu