Chiar daca este decembrie si la noi la romani, carnea de porc este preferata in acest sezon , va recomand sa incercati pui cu sos korma - o nebunie de gusturi .
Desi sosul Korma se poate prepara in casa, de aceasta data am optat pentru o cina rapida, apeland la varianta mai usoara si anume achizitionarea de sos direct de pe site-ul www.indianfood.ro
De pe acelasi site am cumparat si orez basmati, merita sa aruncati o privire .
Ingrediente :
- 500 g piept de pui / curcan ;
- un borcan de sos KORMA
- orez basmati
- 20 ml ulei pentru orez
Preparare :
Carnea se spala si se taie in bucati ca in imagini.
Intr-o tigaie se prepara carnea pana este gatita complet, dureaza vreo 15 min la abur .
Se adauga un borcan cu sos Korma .
Se mai lasa la foc mic inca 15 minute pentru a se impatrunde bine toate aromele.
Orezul basmati se prepara in mai multe moduri, dar daca doriti sa va iasa perfect folositi reteta lui Jamie Oliver ( http://www.jamieoliver.com/recipes/rice-recipes/light-and-fluffy-rice/ ).
Se pune apa ( multa ) intr-un vas si se adauga sare , se lasa sa fiarba. Intre timp clatiti orezul in apa rece , pana ce apa devine limpede.
Cand apa incepe sa fiarba se adauga orezul si se lasa sa fiarba 5 minute.
Strecurati orezul si adaugati intr-o oala mai putina apa , aduceti-o din nou la punctul de fierbere, strecuratoarea cu orez o asezati deasupra si acoperiti totul cu folie de aluminiu .
Strecuratoarea nu trebuie sa atinga apa .
Lasati sa fiarba inca 8 - 10 minute.
Orezul din imaginea de prezentare, este basmati, dar a iesit usor lipicios, pentru ca am incercat alta reteta de preparare :) .
Sosul Korma il puteti folosi si la prepararea legumelor.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu