Translate

sâmbătă, 26 decembrie 2015

Pui indian korma






       Chiar daca este decembrie si la noi la romani, carnea de porc este preferata in acest sezon , va recomand sa incercati pui cu sos korma - o nebunie de gusturi .
       Desi sosul Korma se poate prepara in casa, de aceasta data am optat pentru o cina rapida, apeland la varianta mai usoara si anume achizitionarea de sos direct de pe site-ul www.indianfood.ro 
       De pe acelasi site am cumparat si orez basmati, merita sa aruncati o privire .

      Ingrediente : 

  • 500 g piept de pui / curcan ; 
  • un borcan de sos KORMA 
  • orez basmati 
  • 20 ml ulei pentru orez

     Preparare : 

   Carnea se spala si se taie in bucati ca in imagini.




    Intr-o tigaie se prepara carnea pana este gatita complet, dureaza vreo 15 min la abur .



    Se adauga un borcan cu sos Korma . 
    Se mai lasa la foc mic inca 15 minute pentru a se impatrunde bine toate aromele. 

   Orezul basmati se prepara in mai multe moduri, dar daca doriti sa va iasa perfect folositi reteta lui Jamie Oliver ( http://www.jamieoliver.com/recipes/rice-recipes/light-and-fluffy-rice/ ). 
   Se pune apa ( multa ) intr-un vas si se adauga sare , se lasa sa fiarba. Intre timp clatiti orezul in apa rece , pana ce apa devine limpede. 
   Cand apa incepe sa fiarba se adauga orezul si se lasa sa fiarba 5 minute. 
   Strecurati orezul si adaugati intr-o oala mai putina apa , aduceti-o din nou la punctul de fierbere, strecuratoarea cu orez o asezati deasupra si acoperiti totul cu folie de aluminiu . 
   Strecuratoarea nu trebuie sa atinga apa . 
   Lasati sa fiarba inca 8 - 10 minute. 
   Orezul din imaginea de prezentare, este basmati, dar a iesit usor lipicios, pentru ca am incercat alta reteta de preparare :) .

    Sosul Korma il puteti folosi si la prepararea legumelor.

    Pofta buna !









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu