Translate

miercuri, 9 decembrie 2015

Clatite 1000 de gauri ( clatite marocane )




   Ingrediente : 

  • 600 ml apa calda ;
  • 250 gris ( recomand din grau dur ) ;
  • o lingurita praf de copt ;
  • o lingura zahar ;
  • un pachet de drojdie uscata ( 9 - 10 g ) 
  • un praf de sare 




 Preparare : 

  Se amesteca intr-un bol toate ingredientele .

 Se adauga apa putin cate putin , omogenizand compozitia .
 Dupa ce am amestecat cu un tel, recomand folosirea unui blend vertical pentru a obtine un aluat ca pentru clatite. 
 Se acopera vasul cu folie de plastic pentru ca daca veti pune ingredientele intr-un vas mai plat veti avea surpriza ca va creste aluatul incat poate sa dea pe dinafara . 
  Asa cum reiese de mai sus , trebuie sa lasati la dospit 30 -40 minute intr-un loc mai caldut. 
 Dupa ce a crescut aluatul se va amesteca cu o lingura pentru a iesi aerul.
 In imaginea de mai jos se vede ca a scazut in urma amestecarii cu lingura.
  Se unge o tigaie cu putin ulei si se pun circa 3 polonice , clatita trebuie sa fie de cca 1 cm , daca nu puneti destul aluat , clatita nu va face gauri .
  Asadar generozitatea trebuie sa va reprezinte :) 
   Clatita este gata dupa ce aluatul se usuca, clatitele marocane se fac la foc mediu si nu se intorc ca si celalte, se gatesc doar pe o parte.

   Se servesc cu ulei de masline si telemea sau cu dulceata , miere cu unt topit. 

   Eu avand o tigaie de vreo 30 cm, am obtinut 3 clatite uriase :). Pentru reteta de mai sus am folosit gris normal, daca folositi gris din grau dur veti obtine o culoare aurie si vor fi mai pufoase. 
   Pofta buna ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu