Ingrediente :
- 600 ml apa calda ;
- 250 gris ( recomand din grau dur ) ;
- o lingurita praf de copt ;
- o lingura zahar ;
- un pachet de drojdie uscata ( 9 - 10 g )
- un praf de sare
Preparare :
Se amesteca intr-un bol toate ingredientele .
Se adauga apa putin cate putin , omogenizand compozitia .
Dupa ce am amestecat cu un tel, recomand folosirea unui blend vertical pentru a obtine un aluat ca pentru clatite.
Se acopera vasul cu folie de plastic pentru ca daca veti pune ingredientele intr-un vas mai plat veti avea surpriza ca va creste aluatul incat poate sa dea pe dinafara .
Asa cum reiese de mai sus , trebuie sa lasati la dospit 30 -40 minute intr-un loc mai caldut.
Dupa ce a crescut aluatul se va amesteca cu o lingura pentru a iesi aerul.
In imaginea de mai jos se vede ca a scazut in urma amestecarii cu lingura.
Se unge o tigaie cu putin ulei si se pun circa 3 polonice , clatita trebuie sa fie de cca 1 cm , daca nu puneti destul aluat , clatita nu va face gauri .
Asadar generozitatea trebuie sa va reprezinte :)
Clatita este gata dupa ce aluatul se usuca, clatitele marocane se fac la foc mediu si nu se intorc ca si celalte, se gatesc doar pe o parte.
Se servesc cu ulei de masline si telemea sau cu dulceata , miere cu unt topit.
Eu avand o tigaie de vreo 30 cm, am obtinut 3 clatite uriase :). Pentru reteta de mai sus am folosit gris normal, daca folositi gris din grau dur veti obtine o culoare aurie si vor fi mai pufoase.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu