Translate

joi, 12 martie 2015

Mucenici moldovenesti



  Ingrediente : 
  • 500 g faina alba ;
  • 1 ou ;
  • 1 galbenus ; 
  • 1 cub de drojdie ; 
  • 250 ml lapte caldut ;
  • 150 g zahar tos ;
  • 80 g unt topit ;
  • un pic de sare ; 
  • arome ( zahar vanilat, esenta vanilie , coaja lamaie , etc. )

 Preparare : 

 Se amesteca 3 - 4 linguri de faina cu drojdia si 2 linguri de lapte , 1 lingurita de zahar  , se lasa la cald pana incepe maiaua sa creasca. 


 

Daca aveti aparat de facut paine va poate fi de mare ajutor pentru framantarea aluatului . 
Daca nu aveti atunci folositi un vas incapator in care amestecati urmatoarele ingrediente si apoi framantati aluatul vreo 30 minute si il lasati la dospit cca. 1 ora. 
Pentru varianta masina de facut paine , veti adauga in vasul masinii aceleasi ingrediente si setati pe programul de baza pentru paine , la mine programul are o durata de 3 h 20, dar am lasat cam 2 ore. 
Ingredientele pentru aluat sunt : 
- sarea ;
- faina ; 
- laptele ; 
- maiaua ; 
- unt ; 
- ou ; 
- zahar tos ;
- arome . 


Dupa ce a dospit aluatul 

Coca gata pentru pregatire mucenici
   Se imparte coca in mai multe bile.

 Se rupe o bucata de coca in doua parti egale , se invart ambele pana obtinem 2 bucati cam de aceeasi lungime, se impletesc si se face o " bratara " . Se da forma unui "8 ". 
   Alt model dintr-o coca se obtine o singura bucata lunga care se invarte in sens contrar, se obtine tot un "8". 
  Se pune hartie de copt pe o tava si apoi se lasa mucenicii la dospit cca. 15 -20 min. Se ung cu galbenus amestecat cu lapte. 
   Se introduc in cuptorul rece si se lasa pana se rumenesc . 
   La sfarsit se ung cu miere si se acopera cu nuca . 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu