Translate

miercuri, 21 mai 2014

Socata

Socata traditionala


Socata cu zahar brun si vanilie

   Ingrediente : 

   Socata traditionala :
  • 5 litri apa pentru fiecare borcan de socata ;
  • 6- 8 flori de soc pentru fiecare borcan ;
  • 400 g zahar alb pentru socata traditionala ;
  • 4 lamai ;
  • 5 g drojdie .

   Socata cu zahar brun si vanilie :

  • 5 litri apa pentru fiecare borcan de socata ;
  • 6- 8 flori de soc pentru fiecare borcan ;
  • 350 g zahar alb pentru socata traditionala ;
  • 4 lamai ;
  • 2 pastai de vanilie ;
  • 5 g drojdie .

   Preparare : 

   Socata traditionala - se dizolva drojdia in 10 ml de apa. Zaharul se dizolva intr-un litru de apa calduta. 



   Florile de soc se stropesc cu sucul de la 2 lamai din cele 4 . Se aseaza in borcan, apoi se feliaza restul de lamai si se adauga peste soc. 


   Se adauga drojdia in apa cu zahar, se toarna peste ingredientele asezate in borcan. Se adauga restul de 4 litri de apa. Se acopera gura borcanului cu un tifon sau o farfuriuta.
   Pentru prepararea socatei cu zahar brun si vanilie se procedeaza la fel ca si la socata traditionala, exceptand faptul ca zaharul brun il veti dizolva in apa fierbinte unde veti adauga si pastaile de vanilie pe care trebuie sa le sectionati pe verticala. Lasati 10 minute sa se intrepatrunda aromele, scoateti pastaile de vanilie, nu le aruncati, le puteti pune intr-un borcanel cu zahar, veti obtine zahar vanilat. 
    Socatele le lasati la loc insorit , 5 - 7 zile pana obtineti aciditatea dorita. 
    Bautura se pastreaza la rece .




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu