Translate

vineri, 2 mai 2014

Ciorba de perisoare


   Ingrediente :

  • 350 g carne tocata ;
  • 50 -60 g orez ;
  • 1 ou ;
  • 3 morcovi ;
  • 1 ceapa galbena ; 
  • 1/2 telina ; 
  • 1 pastarnac ;
  • patrunjel ;
  • leustean ;
  • 2 linguri ulei ;
  • sare ; 
  • piper.

   Preparare :
   Legumele se curata si se toaca marunt, se pot da pe razatoare sau se pot toca la robotul de bucatarie.

   Se calesc in ulei si apoi se adauga apa si se lasa la fiert.


   Intr-un castron se amesteca carnea cu oul, sare, piper, patrunjel tocat si orez. 

   Formati apoi forme rotunde . Cand ciorba a inceput sa fiarba adaugati "galustele" de carne si mai lasati pe foc 40 minute. 

   La sfarsit adaugati 50 - 100 ml sos de rosii si verdeturile tocate, lasati sa dea un clocot si inchideti focul . 
   Se serveste cu smantana si ardei iute. 
   Pofta mare !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu