Ce ziceti de o ciorba de curcan, din ograda proprie ?
Ingrediente :
- 4 l apa ;
- 350 g piept de curcan ;
- 3 morcovi ;
- 1 telina mica ;
- 1 pastarnac ;
- 1 patrunjel radacina ;
- 1 ceapa galbena medie ;
- 3 linguri ulei ;
- 1 pumn de orez ;
- sare ;
- piper ;
- patrunjel verde ;
Preparare :
Se curata pieptul de curcan de piele , se taie bucatele si se pune la fiert in apa rece. Cand incepe sa fiarba se spumeaza si se lasa la fiert.
Se spala radacinoasele, se taie rondele. Ceapa se toaca marunt.
Dupa ce carnea fiert circa 20 minute la foc potrivit se adauga uleiul, radacinoasele, ceapa si sare se lasa la fiert inca 20 minute la foc mediu spre mic .
Orezul se spala in mai multe ape si se lasa in apa .
Dupa ce au trecut cele 20 minute se adauga orezul si se amesteca ca sa nu se prinda de fundul oalei, in circa 5 minute se opreste focul . Orezul nu trebuie sa fie perfect fiert, dupa oprirea focului, continua sa se gateasca .
La sfarsit se condimenteaza cu piper si patrunjel verde tocat.
Daca va place mai acrisoara, puteti alege sa adaugati bors cand puneti si orezul sau puteti acrii cu moare de varza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu