Pot spune ca a fost foarte gustosa preparata la cuptor, din nefericire pentru voi sunca a fost devorata inainte de a apuca sa fac poza finala :) , dar ma puteti crede pe cuvant.
Ingrediente :
- 500 g sunca de porc ;
- piper negru boabe ;
- o bucatica de ardei iute uscat ;
- ienibahar boabe ;
- 4 - 5 catei de usturoi ;
- 1 lingura mustar ;
- verdeata uscata ( telina, patrunjel, leustean ) ;
- 2 - 3 linguri de ulei de masline ;
- zeama de la o lamaie ;
Preparare :
Se poate felia sunca, mai ales daca o veti gati pe grill ( 1 cm grosime ), daca alegeti sa o preparati la cuptor atunci puteti fie sa o feliati ( timpul se reduce ) , fie lasati bucata intreaga.
Eu am preparat o bucata intreaga la cuptor si cealalta bucata am feliat-o si am pregatit-o la grill.
Condimentele se faramitiaza intr-un mojar, apoi se unge bucata de carne.
Puteti folosi cu succes o punga in care sa asezati carnea si apoi turnati baitul. Inchideti punga avand grija sa eliminati pe cat posibil aerul.
Puneti la rece de pe o zi pe alta, recomandat ar fi ca dupa 5 -6 ore sa intoarceti punga pe cealalta parte.
Inainte de preparare se aduce la temperatura camerei ( nu o incalziti fortat ci o scoateti cu vreo 3 ore inainte de preparare ).
Nici nu trebuie sa va spun cand e gata .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu