Translate

joi, 6 martie 2014

Sunca de porc in bait




   

   Pot spune ca a fost foarte gustosa preparata la cuptor, din nefericire pentru voi sunca a fost devorata inainte de a apuca sa fac poza finala :) , dar ma puteti crede pe cuvant.

  Ingrediente : 
  • 500 g sunca de porc ;
  • piper negru boabe ;
  • o bucatica de ardei iute uscat ; 
  • ienibahar boabe ;
  • 4 - 5 catei de usturoi ;
  • 1 lingura mustar ;
  • verdeata uscata ( telina, patrunjel, leustean ) ; 
  • 2 - 3 linguri de ulei de masline ;
  • zeama de la o lamaie ;
   Preparare : 
  
    Se poate felia sunca, mai ales daca o veti gati pe grill ( 1 cm grosime ), daca alegeti sa o preparati la cuptor atunci puteti fie sa o feliati ( timpul se reduce ) , fie lasati bucata intreaga.
    Eu am preparat o  bucata intreaga la cuptor si cealalta bucata am feliat-o si am pregatit-o la grill.  


   Condimentele se faramitiaza intr-un mojar, apoi se unge bucata de carne. 
    Puteti folosi cu succes o punga in care sa asezati carnea si apoi turnati baitul. Inchideti punga avand grija sa eliminati pe cat posibil aerul. 

   Puneti la rece de pe o zi pe alta, recomandat ar fi ca dupa 5 -6 ore sa intoarceti punga pe cealalta parte. 
   Inainte de preparare se aduce la temperatura camerei ( nu o incalziti fortat ci o scoateti cu vreo 3 ore inainte de preparare ).

   Nici nu trebuie sa va spun cand e gata .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu