Translate

marți, 25 martie 2014

Somon la cuptor si garnitura de spanac

   Ingrediente :
  • in functie de cate persoane sunt la masa 1 buc. medalion somon/ pers.
  • 7 linguri ulei de masline ;
  • 4 catei de usturoi ;
  • zeama de la o portocala ;
  • 1 avocado ;
  • 500 g spanac ;
  • 1 ceapa ;
  • 1 lingura faina ;
  • sare si piper dupa gustul fiecaruia. 
  Preparare :
  Ungeti un vas de ceramica folosind 3 lg. ulei de masline, adaugati apoi medalioanele de somon, usturoiul, 1 avocado rupt bucatele, zeama de la o portocala, sare si piper dupa gust.
   Preincalziti cuptorul circa 5 minute la putere medie, apoi introduceti somonul. Nu lasati mai mult de 20 min in cuptor  ( la putere medie - spre mica ).
  Intr-o tigaie adaugati 4 lg. de ulei de masline, un pic de sare, apoi ceapa tocata. Lasati sa se caleasca maxim 2 minute la foc iute, adaugati spanacul crud sau congelat, lasand 5 minute la foc mic. Dupa cele 5 minute adaugati 100 ml apa si mai lasati 10 minute, amestecand ocazional. Cand timpul de preparare a luat sfarsit, presarati lingura de faina, sare, piper si amestecati, mai lasati sa dea intr-un clocot si opriti focul . 
  
  
   Pofta buna !
 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu