Ingrediente :
- in functie de cate persoane sunt la masa 1 buc. medalion somon/ pers.
- 7 linguri ulei de masline ;
- 4 catei de usturoi ;
- zeama de la o portocala ;
- 1 avocado ;
- 500 g spanac ;
- 1 ceapa ;
- 1 lingura faina ;
- sare si piper dupa gustul fiecaruia.
Preparare :
Ungeti un vas de ceramica folosind 3 lg. ulei de masline, adaugati apoi medalioanele de somon, usturoiul, 1 avocado rupt bucatele, zeama de la o portocala, sare si piper dupa gust.
Preincalziti cuptorul circa 5 minute la putere medie, apoi introduceti somonul. Nu lasati mai mult de 20 min in cuptor ( la putere medie - spre mica ).
Intr-o tigaie adaugati 4 lg. de ulei de masline, un pic de sare, apoi ceapa tocata. Lasati sa se caleasca maxim 2 minute la foc iute, adaugati spanacul crud sau congelat, lasand 5 minute la foc mic. Dupa cele 5 minute adaugati 100 ml apa si mai lasati 10 minute, amestecand ocazional. Cand timpul de preparare a luat sfarsit, presarati lingura de faina, sare, piper si amestecati, mai lasati sa dea intr-un clocot si opriti focul .
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu