Translate

sâmbătă, 22 februarie 2014

Tarta cu pere in sos de caramel



   Ingrediente :
  • 2 oua ;
  • 1/2 cana zahar ;
  • 1 pachet de unt ; 
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu sau 1 plic praf de copt ;
  • 1 lingura zeama de lamaie ;
  • 1 cana lapte ;
  • 2 cani faina alba ;
  • 4 - 5 pere ;
  • scortisoara ;
  • sos caramel : - 70 g unt ;
  •                          - 170 ml smantana lichida pentru frisca ;
  •                          - 200 g zahar brun ;
  •                          - putina sare ;
  •                          - optional un baton de vanilie .

   Preparare :

 Lasati untul la temperatura camerei pentru a deveni moale. Adaugati intr-un vas ouale, zaharul, untul, folositi un mixer pentru a omogeniza componentele,mixati pana ce se incorporeaza bine untul si se topeste zaharul dupa omogenizare adaugati laptele,  amestecati usor cu o lingura in timp ce completati cu prima cana de faina.
  
  
 Adaugati bicarbonatul si stingeti cu zeama de lamaie, daca adaugati praf de copt puteti sa renuntati la zeama de lamaie sau sa o folositi stropind feliile de pere. Cand compozitia s-a mai legat puneti din nou in functiune mixerul si continutati sa adaugati faina. 
  Trebuie sa obtineti un aluat moale, care se poate turna cu usurinta intr-o forma de tarta de silicon sau ceramica.
   Incalziti cuptorul si dupa 10 minute introduceti tarta la cuptor, lasati la foc potrivit pana se rumeneste, daca exista posibilitatea ca sa se arda pe dedesubt puteti sa puneti o tava pe partea cea mai de jos a cuptorului. Pe un nivel superior asezati tava cu tarta.
  Pentru caramel : intr-o cratita cu pereti mai grosi lasati untul sa se topeasca apoi adaugati zaharul, amestecati pana va incepe sa fiarba, adaugati toata smantana si amestecati repede, recomand un tel. Cresteti puterea focului, amestecati timp de 2 minute, apoi scadeti flacara si continuand sa amestecati mai lasati pe foc cca. 4 minute pana ce se ingroasa sosul.
    Taiati perele si adaugati-le peste sosul de caramel, "aruncati" si un praf de scortisoara.


  Cand tarta este rumenita o scoateti de la cuptor si adaugati perele in sos de caramel. Introduceti din nou la cuptor pentru circa 8 -10 minute. 
  Se serveste la temperatura camerei ,dar si rece. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu