Deja e un trend ca in Romania si nu numai sa existe macar un singur loc unde poti manca shawarma, in scrierea noastra traditionala shaorma.
Asa ca ne adaptam si incercam, daca tot e sa mananci, macar sa fie aproape home made ( inca nu am incercat sa fac lipie ).
Ingrediente :
- 350 g piept pui ;
- 250 g vita ;
- 1 pachet lipii libaneze ;
- 1 pahar iaurt Artesana 3 % grasime, 220 ml ;
- 4 - 5 catei usturoi ;
- 1 salata verde ;
- ridichi rosii ;
- 1 ou pentru maioneza ;
- 1 lingurita mustar ;
- condimente : piper alb, sare, curry, boia dulce, boia iute, ghimbir praf
- ulei de masline .
Preparare :
1. Feliati pieptul de pui si folositi toate condimentele pentru a-l asezona. Lasati la temperatura camerei 15 min.
2. Feliati carnea de vita. Nu condimentati.
3. Spalati salata, asezonati-o cu sare. Caliti un catel de usturoi in 2 linguri de ulei de masline, aruncati un pic de sare in tigaie , cand usturoiul si-a schimbat culoarea, trageti tigaia de pe foc si puneti o lingurita de otet balsamic. Aruncati sosul obtinut peste salata rupta in prealabil cu mana si amestecati. Gata salata nr. 1 !
4. Ridichile feliati-le subtire, condimentati cu sare si piper, ulei si un pic de otet. Gata salata nr. 2 !
4. Separati galbenusul de albus, peste galbenus adaugati o lingurita de mustar, apoi adaugati putin cate putin ulei , amestecand incontinuu. Pentru usurarea operatiei puteti folosi mixerul. Adaugati iaurtul, 3 -4 catei de usturoi feliati si amestecati cu o lingura de lemn. Gata sosul !
5. Adaugati in tigaia curata o lingurita de ulei de masline si adaugati pieptul de pui. Gatiti-l la foc iute.
6. La fel procedati cu carnea de vita.
7. Incalziti lipiile in cuptor cam 3 minute in cuptorul incins.
8. E gata ! aranjati in boluri ingredientele si puteti sa va rulati propria shawarma :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu