Translate

marți, 11 februarie 2014

Racituri/piftie/aituri de porc


 

   Nu stiu cine a inventat reteta, dar e prea bun ca sa nu gustati macar o singura data in viata. Tin sa precizez ca se prepara si din rata, curcan, de crap, poate fi si vegana.
  
   Ingrediente : 

  • 1 picior de porc ;
  • 1 rasol ;
  • 3 litri apa ; 
  • 1 capatana usturoi chinezesc sau 2 capatani de usturoi romanesc ( acesta e mai mic ) ;
  • piper.
   Preparare :

   Intr-o oala sub presiune se pune rasolul si piciorul , de preferat sa fie de casa, sarate si putin afumate. Daca au fost sarate mult atunci e bine sa le lasati in apa vreo 4 -5 ore sau de pe o zi pe alta . Daca sunt de magazin si sunt proaspete atunci trebuie sa adaugati sare la racituri. 
   Se fierb bine , dar bine , aici depinde de oala sub presiune, daca folositi o oala simpla atunci trebuie sa  stiti ca   :
        - raciturile sunt gata cand carnea cade de pe os ; 
        - se pune mai multa apa pentru ca va scadea la fiert , evaporandu-se.
   Asadar cand vedem ca am obtinut o carne fiarta bine, atunci facem un mujdei de usturoi , il adaugam in oala, lasam sa dea vreo 10 -15 minute in clocot la foc mic. Adaugam piperul si mai lasam 1 minut.
   Scoatem carnea intr-un vas.





OASELE RAMAN ALBICIOASE DUPA CE AU FIERT CUM TREBUIE

   Asezam carnea in mai multe boluri si apoi strecuram zeama peste carne. 
   Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi le dam la loc racoros sau in frigider, daca e vremea mai calduroasa . 
    
   Pofta buna ! 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu