Nu stiu cine a inventat reteta, dar e prea bun ca sa nu gustati macar o singura data in viata. Tin sa precizez ca se prepara si din rata, curcan, de crap, poate fi si vegana.
Ingrediente :
- 1 picior de porc ;
- 1 rasol ;
- 3 litri apa ;
- 1 capatana usturoi chinezesc sau 2 capatani de usturoi romanesc ( acesta e mai mic ) ;
- piper.
Preparare :
Intr-o oala sub presiune se pune rasolul si piciorul , de preferat sa fie de casa, sarate si putin afumate. Daca au fost sarate mult atunci e bine sa le lasati in apa vreo 4 -5 ore sau de pe o zi pe alta . Daca sunt de magazin si sunt proaspete atunci trebuie sa adaugati sare la racituri.
Se fierb bine , dar bine , aici depinde de oala sub presiune, daca folositi o oala simpla atunci trebuie sa stiti ca :
- raciturile sunt gata cand carnea cade de pe os ;
- se pune mai multa apa pentru ca va scadea la fiert , evaporandu-se.
Asadar cand vedem ca am obtinut o carne fiarta bine, atunci facem un mujdei de usturoi , il adaugam in oala, lasam sa dea vreo 10 -15 minute in clocot la foc mic. Adaugam piperul si mai lasam 1 minut.
Scoatem carnea intr-un vas.
OASELE RAMAN ALBICIOASE DUPA CE AU FIERT CUM TREBUIE |
Asezam carnea in mai multe boluri si apoi strecuram zeama peste carne.
Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi le dam la loc racoros sau in frigider, daca e vremea mai calduroasa .
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu