Ingrediente :
- 1 bucata de muschi de porc ;
- 1 carnat de porc ;
- sare ;
- piper ;
- ienibahar ;
Preparare :
Se transeaza muschiuletul astfel incat sa obtineti o bucata de circa 1,5 -2 cm grosime si 10 cm latime. Frecati muschiul cu sare, piper si ienibahar macinat.
Carnatul recomand sa il faceti in casa, nu este greu de facut si va asigur ca gustul este superior carnatilor cumparati. Aveti nevoie de mate de porc nu foarte groase, carne tocata de porc ceva mai grasa, condimente dupa gust ( sare, piper, boia dulce sau iute, usturoi ) puteti adauga si putin cimbru. Va sugerez sa gustati, carnea preparata pentru carnati, doar asa veti reusi sa potriviti bine gustul.
Asezati 1 bucata de carnat pe mijloc daca prindeti muschiuletul cu tepuse de lemn, daca doriti sa legati muschiuletul atunci asezati carnatul pe o margine si rulati, legati-l si asezati pe foaie de aluminiu.
Bagati la cuptor la foc mic cam 1 ora, verificati carnea pentru a fi siguri ca nu se arde. Cand incepe sa se rumeneasca puteti adauga 150 ml vin sau stropiti cu coniac, va da un gust si un parfum minunat.
Se serveste cu salata sau cu muraturi, merg si niste cartofi la cuptor cu rozmarin .
Pofta mare !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu