Translate

marți, 4 februarie 2014

Midii cu sos de usturoi




   Daca va apuca curajul si eu sincer v-as incuraja , ar trebui macar o data sa gatiti asa ceva. Nici nu va imaginati ce simplu e si cat e de gustos ! 

    Ingrediente : 
  • 1 kg de midii , atentie cand le cumparati sa nu fie deschise si sa nu miroasa urat, trebuie sa miroasa a mare, a peste ;
  • 100 ml vin alb ; 
  • 6 catei de usturoi ; 
  • leustean, mda merge foarte bine ;
  • 2 linguri ulei de masline ;
  • 2 linguri zeama de lamaie sau lime ;  
  • 1 lingura de unt .
   


   Preparare :

    Daca nu ati cumparat scoicile curatate, atunci trebuie sa aveti putina rabdare , dureaza ceva pana le pregatiti pentru gatit :). Se curata de mustati, tragand de acestea spre partea opusa deschiderii scoicii. Cu un burete de inox/ cutit sau perie mai aspra se curata bine suprafata scoicii, se clateste in apa rece si se pune intr-un vas cu apa rece. 
   Dupa ce ati curatat toate scoicile le clatiti de mai multe ori in apa rece. 
   Intr-o tigaie incingeti uleiul si untul, adaugati  3- 4 catei de usturoi zdrobiti cu lama cutitului sau cu o furculita. 


   Lasati sa se imbine aromele vreo 3 minute la foc mediu si apoi adaugati vinul , aduceti la fierbere pentru inca 5 minute , apoi adaugati midiile si acoperiti cu un capac. Lasati 5 minute .   


    Dupa  ce a trecut timpul de asteptare, daca au fost proaspete midiile se vor deschide , daca observati ca nu s-au deschis toate mai puteti lasa 2 minute, daca tot raman nedeschise , atunci acelea aruncati-le. 

  Se scot midiile intr-un castron. In sosul ramas pe foc, adaugati 2 linguri de zeama de lamaie, merge si lime si ceilalti catei de usturoi zdrobiti. Dupa 3 minute adaugati leustean tocat. Lasati sa scada un pic sosul. 





   Atat a fost ! se serveste cu paine proaspata alaturi de felii de lamaie sau lime si musai un pahar de vin :) 
   In Franta se fac cu ceapa calita , midiile se prajesc si se servesc cu cartofi prajiti . 
   Pofta mare si mai poftiti !


Un comentariu: