Translate

joi, 13 februarie 2014

Medalion de cartofi cu broccoli




  Ingrediente : 

  • 700 g de cartofi ;
  • 300 g broccoli ;
  • 1/2 ceapa ;
  • 1 praz ;
  • 1 legatura de patrunjel ;
  • 100 g smantana ; 
  • 4 linguri de ulei de masline ;
  • 2 lingurite de unt ;
  • 80 g cascaval ras ; 
  • 2 albusuri ou ;
  • piper ;
  • sare .
 Preparare :

 Se fierb cartofii in coaja si broccoli in abur. Desfacem buchetelele de broccoli in bucati cat mai mici pentru a usura incorporarea in amestec, puteti sa alegeti sa tocati broccoli. 
  Ceapa se toaca si prazul se taie rondele, se calesc pana la rumenire in uleiul de masline. 
  Cantitatea de cartofi o impartim in doua, pastrand un cartof, jumatate dam prin razatoarea mare, jumatate taiem cubulete mici. Cartoful oprit il facem la blender cu untul, pana se obtine o pasta spumoasa.
  Punem intr-un bol cartofii, ceapa si prazul, le amestecam, adaugand patrunjelul tocat, ouale batute spuma, cascavalul ras si condimentele.
 Pentru a obtine forme rotunde folosim un inel, daca nu avem atunci dam forma cu o lingura. 
 In functie de gust sunt trei variante pentru procesul final : 
 1. puteti alege sa coaceti la cuptor, folosind in tava hartie de copt, pe care asezati inelul si apoi in mijloc compozitia de mai sus ;
 2. puteti sa prajiti in ulei ;
 3. puteti face pe grill . 

 Pofta buna ! 

 P.S. Revin cu poze, tehnologia joaca farse !
  

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu