Ingrediente :
- 700 g de cartofi ;
- 300 g broccoli ;
- 1/2 ceapa ;
- 1 praz ;
- 1 legatura de patrunjel ;
- 100 g smantana ;
- 4 linguri de ulei de masline ;
- 2 lingurite de unt ;
- 80 g cascaval ras ;
- 2 albusuri ou ;
- piper ;
- sare .
Preparare :
Se fierb cartofii in coaja si broccoli in abur. Desfacem buchetelele de broccoli in bucati cat mai mici pentru a usura incorporarea in amestec, puteti sa alegeti sa tocati broccoli.
Ceapa se toaca si prazul se taie rondele, se calesc pana la rumenire in uleiul de masline.
Cantitatea de cartofi o impartim in doua, pastrand un cartof, jumatate dam prin razatoarea mare, jumatate taiem cubulete mici. Cartoful oprit il facem la blender cu untul, pana se obtine o pasta spumoasa.
Punem intr-un bol cartofii, ceapa si prazul, le amestecam, adaugand patrunjelul tocat, ouale batute spuma, cascavalul ras si condimentele.
Pentru a obtine forme rotunde folosim un inel, daca nu avem atunci dam forma cu o lingura.
In functie de gust sunt trei variante pentru procesul final :
1. puteti alege sa coaceti la cuptor, folosind in tava hartie de copt, pe care asezati inelul si apoi in mijloc compozitia de mai sus ;
2. puteti sa prajiti in ulei ;
3. puteti face pe grill .
Pofta buna !
P.S. Revin cu poze, tehnologia joaca farse !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu