Translate

vineri, 24 ianuarie 2014

Saramura de peste

  Reteta aceasta o dedic vecinului meu, marele pescar Alin si o urare de An Nou : " Sa-ti fie viata tot un dril, sa n-ai captura sub un "kil" si la anu` care vine sa ai juvelnicele pline ! " 


     Ingrediente : 
  • 1 kg peste carnos ( crap, novac, sanger, caras, somn ) ideal e sa aveti peste de trei feluri : mic ( ex. regina , mijlociu ( caras ), mare ( crap ) ;
  • 1 capatana usturoi ; 
  • 1 buc. ceapa mare ;
  • 3 buc. rosii ;
  • 1 buc ardei gras mare ;
  • 2 foi dafin ;
  • 1 - 2 buc. ardei iute ;
  • 3 - 4 linguri ulei ;
  • 100 ml apa ;
  • boabe de piper - dupa preferinta ;
  • sare - dupa gust .

   Preparare : 

    Recunosc eu am plusat si am cumparat crap si pisica de mare .
   Ideal ar fi sa frigeti intai pestele pe plita, dar cum tehnologia ne-a facut sa "trecem" repede peste tot ce inseamna traditional, puteti sa prajiti pestele in grill, vreo 10 minute pe fiecare parte. 
   Ceapa si ardeiul rosu gras le taiati julien si le caliti in ulei, curatati rosiile de coaja ( le scufundati in apa fierbinte, apoi apa rece ) , le taiati cubulete si le " aruncati " in tigaie , adaugati 100 ml apa si usturoiul pisat , lasati inca 5 minute pe foc. 
   Dupa cele 10 minute , intr-o tava unsa cu ulei , asezati pestele, condimentele ( exceptand usturoiul ), amestecul din tigaie , dati la cuptor pentru 15 minute la foc potrivit . 
   Puteti alege sa nu bagati la cuptor, in acest caz , adaugati peste amestecul din tigaie, bucatile de peste , acoperiti cu un capac 10 - 15 minute .
    Se serveste cu mamaliga si ardei iute . 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu