Translate

sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Paste armoniche cu sos de rosii


     Pastele armoniche sunt cele mai potrivite daca va plac pastele cu sos, datorita faptului ca forma le permite sa retina sos pe toata suprafata.
    
    Ingrediente : 
  • 300 g paste armoniche ;
  • 300 ml sos rosii ;
  • 4 -5 catei usturoi ; 
  • 10 g unt ( pentru uns tava ) ;
  • 150 g jambon/ prosciutto crudo ; 
  • 100 g branza ( eu am folosit de 3 feluri ) ;
  • busuioc ;
  • sare ;
  • piper .

    Preparare : 


    Se pun 2 l apa intr-o oala si cand apa incepe sa fiarba se pun pastele sa fiarba conform instructiunilor furnizate de producatorul de paste, timpul poate varia. Usturoiul nu se curata ci se pune la cuptor intr-o tava 5 -7  minute la foc potrivit. 
    

   Branza se rade , sosul de rosii, busuiocul si usturoiul se omogenizeaza cu ajutorul unui blender.


   Jambonul se "trage" in tigaie la foc mare, dupa ce rumeneste si se lasa la racit 5 minute, se feliaza.



    Dupa ce pastele au fiert se pun intr-o tava unsa cu unt , se adauga sosul din blender, jambonul se amesteca, pe deasupra se adauga branza.

   Se lasa la cuptor 7 - 10 minute.

Pofta buna !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu