Translate

sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Caju katli prima incercare


    Caju katli un desert usor de facut si foarte gustos din 3 ingrediente ! 

     Ingrediente :
  • 1 cana caju macinat fin ( puteti cumpara caju crud si il macinati cu ajutorul blender-ului sau a rasniteti de cafea );
  • 1/2 cana zahar ;
  • 1/4 cana apa sau lapte ;
  • putin ulei pentru uns. 
    Preparare :

     Nuca de caju o macinati cat mai fin. Intr-un vas adaugati apa/ laptele si zaharul si fierbeti pana se topeste zaharul, apoi adaugati caju-ul si lasati pe foc amestecand incontinuu. Cand observati ca pasta nu se mai prinde pe peretii vasului, luati un pic de compozitie cu o lingura, lasati sa se raceasca 2 minute si incercati sa formati o bila intre degete, daca reusiti inseamna ca puteti opri focul.
  



   Ungeti o farfurie cu putin ulei si turnati compozitia din vasul de pe foc, lasand sa se raceasca.
   Dupa ce s-a racit framanati pasta pana devin lucioasa, intindeti "aluatul" de mai sus pe o foaie de copt.
    Taiati aluatul sub forma de romburi si dati la rece.

  Pentru un gust si mai deosebit se poate adauga in praful de caju si cardamom, totodata puteti pudra bucatile de desert cu nuca de cocos. Se servesc dupa cel putin 4 ore de tinut la rece. 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu