Translate

vineri, 1 noiembrie 2013

Tarta cu ciocolata



   Ingrediente

   1.  Aluat  - 300 g faina alba ;
                  - 1 ou;
                  - 100 g unt ; 
                  - 80 g zahar vanilat ; 
                  - 5 - 6 linguri apa/ lapte .
  2. Crema  - 200 ml smantana lichida ; 
                  - 100 ml lapte ;
                 - 300 g ciocolata ( 250 ciocolata amaruie , 50 g ciocolata cu lapte );
                  - 50 g zahar ; 
                  - 1 ou + 1 galbenus ;
                  
   Preparare : 

   Se mixeaza unul cu zaharul, cu oul pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga faina si laptele. Se obtine un aluat care se impacheteaza in folie alimentara si se baga 30 minute in frigider. 
   Intr-un vas se amesteca laptele cu smantana si se aduc in punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se marunteste ciocolata si se adauga in vas, amestecand, pana la omogenizare. Ouale se mixeaza, apoi putin cate putin se adauga crema fierbinte peste oua, neincetand sa amestecam. 
   Se preincalzezte cuptorul in timp ce, din aluatul de la rece, intindem o foaie cu grosimea de maxim 1 cm . Se aseaza foaia obtinuta intr-o forma de tarta, daca nu folositi de silicon, atunci va trebui sa ungeti cu ulei/ unt si sa tapetati cu faina forma folosita. Se inteapa cu o furculita aluatul. Dupa asezarea blatului adaugam crema si introducem la cuptor , lasam la copt pentru 20 - 25 minute. 
   Se lasa la rece tarta 2 -3 ore si apoi se serveste .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu