Ingrediente :
- 125 ml lapte cald ;
- 125 ml apa calda ;
- 50 g unt topit ;
- 100 g zahar tos ;
- 3 galbenusuri ;
- 2 pliculete zahar vanilat ;
- 1 pliculet drojdie uscata ;
- pt. aroma : coaja rasa de lamaie.
Preparare :
Pentru pregatirea aluatului recomand masina de facut paine . Se lasa aluat sa fie framantat circa 1 h la orice program de paine .
Am pus in cuva masinii de facut paine , intai ingredientele lichide, apoi galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, coaja de la lamaie si drojdia. Dupa 1 h de framantat aluatul, am pus la dospit aluatul intr-un vas mai mare , incalzit in prealabil ( nu fierbinte ) si am acoperit vasul cu un prosop, am mai lasat 30 minute la dospit.
Dupa ce aluatul a crescut , se pune faina pe planseta de lucru si se intinde o foaie de 1 cm grosime.
Cu ajutorul unei cani sau al unui pahar se fac cerculete, pentru a nu se lipi, se trece gura canii prin faina.
Resturile se aduna, se framanta un pic pana obtinem o bila de aluat si se intinde din nou si formam alte cercuri. Se lasa formele obtinute sa "respire" timp de 20 minute.
Intr-o tigaie /cratita se adauga ulei din belsug, cand este incins, aruncam cateva gogosi la facut . Sunt gata cand sunt aurii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu