Ingrediente:
- 400 g de faina
- 250 g de unt sau 180 g de untura sau 100 g de unt si 100 g de untura
- 150-200 g de iaurt (in functie de calitatile fainii, poate sa fie necesar mai mult sau mai putin)
- 25 g de drojdie
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de sare
Preparare :
Intr-un castron peste faina se adauga untura si untul ( varianta ce am folosit-o eu ), untura ofera fragezime si untul un gust lactat. Drojdia se freaca zu zaharul pana la omogenizare. Se omogenizeaza faina cu untul si untura, se adauga sarea, drojdia si se amesteca , apoi se adauga iaurtul putin cate putin pana se obtine un aluat, tinandu-se seama ca aluatul trebuie sa fie tare. Se framanta repede 3- 4 minute, se lasa sa se odihneasca, la temperatura camerei , 20 minute.
Dupa ce timpul s-a scurs se porneste cuptorul .
Aluatul se intinde intr-o foaie de cca. 3 mm grosime, se decupeaza cu rola de patiserie sau un cutit trecut prin faina , la cca. 1,5 cm latime. Se pot face atat cu chimen, cascaval, sare grunjoasa, mac, etc.
Se bate un ou se ung bine saratele si se presara condimentul ales , dupa bunul plac.
Se aseaza in tava pe hartie de copt cu un pic de loc intre ele.
Timpul de copt e de 15 -20 min, pt fiecare tava, rezultand mai multe tavi din ingredientele de mai sus .
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu