Sunt sigura ca exista si torturi care pot fi preparate mai repede ca acesta, dar pentru mine acesta este cel mai usor si rapid de facut .
Ingrediente :
- 250 g biscuiti ;
- 300 ml lapte ;
- 300 ml frisca lichida ;
- 100 g ciocolata cu lapte sau amaruie ;
- decor : 50 g ciocolata .
Preparare :
Se pune frisca lichida intr-un vas si se aduce la temperatura de fierbere.
Se opreste focul, se adauga ciocolata rupta in bucati mici si se amesteca pana se dizolva complet. Compozitia se lasa la rece circa 3 ore in frigider, dupa care se mixeaza pana ce crema isi dubleaza volumul.
Biscuiti se inmoaie in lapte si se aseaza pe platou, unul langa altul. Se intinde crema in strat subtire si se continua asezarea in straturi, un rand de biscuti, unul de crema.
Ultimul strat trebuie sa fie de crema. Se decoreaza cu ciocolata rasa sau topita. Se da la rece 2 -3 ore, apoi se poate servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu