Translate

duminică, 27 ianuarie 2013

Tarta cu carne si ciuperci

 Daca nu ati incercat asa ceva nu aveti cum sa stiti ce pierdeti !

   Ingrediente : 

    Pentru coca : 
  • 300 g faina ;
  • 3 linguri smantana ;
  • 50 g margarina/ unt ;
  • 1 ou ; 
  • 1 plic praf de copt ;
  • 1 lingurita de sare ;
  • ulei / unt pentru uns tava ;
  • 1 ou pentru uns ;
    Pentru umplutura : 
  • 600 - 700 g carne tocata de porc de preferabil cotlet ;
  • 3 linguri de smantana ; 
  • 2 -3 triunghiuri de branza topita / se poate si fara ;
  • 2 cepe medii ;
  • 6 ciupercute potrivite ;
  • piper ;
  • sare ;
  • chilli dupa gust .
    Preparare :
  1.     Punem faina intr-un bol, adaugam smantana, 1 ou, praful de copt, untul/ margarina topit/a ( nu fierbinte ) si sarea. Amestecam compozitia si vom obtine o coca. 
  2.     Ceapa o tocam marunt si o calim in putin ulei, curatam ciupercile,  dupa ce le-am trecut rapid sub un jet de apa rece ( http://mariralu-cuisine.blogspot.ro/2012/04/ciuperci-umplute-la-cuptor.html ), le taiem feliute si le adaugam peste ceapa calita. Lasam pe foc inca 10 minute amestecand ca sa lase apa si ciupercile. Scoatem compozitia obtinuta intr-o strecuratoare pentru a se scurge de ulei si apa. 
  3.     Intr-o tigaie punem carnea tocata , o condimentam cu sare, piper si chilli dupa gust, o lasam pe foc circa 10 minute pana ce isi schimba culoarea din rosu intr-o tenta de gri, o scoatem si pe aceasta intr-o strecuratoare si o lasam sa se scurga surplusul de grasime.
  4.    Dupa ce s-a scurs carnea o punem intr-un bol incapator, adaugam oul, smantanta, branza topita si bagam blenderul, amestecam pana ce se omogenizeaza bine. Peste aceasta compozitia adaugam si ceapa cu ciupercile si amestecam din nou cu blenderul. 
  5.    Presaram putina faina pe masa, intindem coca cat sa obtinem o " foaie" de jumatate de centimetru grosime.
  6.    Ungem o forma de tarta cu ulei o tapetam cu faina si asezam "foaia" de aluat, avand grija sa taiem aluatul dupa forma tartei.
  7.    Urmatorul pas consta in asezarea compozitiei de carne, dupa acest pas din surplusul de aluat, intindem o noua fasie si taiem bucati care ne vor ajuta sa formam grilajul tartei.
  8.    Asezam fasiile de aluat peste tarta si ungem cu oul ramas si pentru un aspect mai dragut putem arunca o ploaie de mac sau susan. 
  9.     Dam tava la cuptor pentru 40 min la foc mic. 
            Puteti adauga putin cascaval ras inainte de a opri cuptorul . 
            Tarta se poate servi atat calda cat si rece. 
        Eu am impartit portia mea cu leul . 
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu