Ingrediente :
Pentru coca :
- 300 g faina ;
- 3 linguri smantana ;
- 50 g margarina/ unt ;
- 1 ou ;
- 1 plic praf de copt ;
- 1 lingurita de sare ;
- ulei / unt pentru uns tava ;
- 1 ou pentru uns ;
Pentru umplutura :
- 600 - 700 g carne tocata de porc de preferabil cotlet ;
- 3 linguri de smantana ;
- 2 -3 triunghiuri de branza topita / se poate si fara ;
- 2 cepe medii ;
- 6 ciupercute potrivite ;
- piper ;
- sare ;
- chilli dupa gust .
Preparare :
- Punem faina intr-un bol, adaugam smantana, 1 ou, praful de copt, untul/ margarina topit/a ( nu fierbinte ) si sarea. Amestecam compozitia si vom obtine o coca.
- Ceapa o tocam marunt si o calim in putin ulei, curatam ciupercile, dupa ce le-am trecut rapid sub un jet de apa rece ( http://mariralu-cuisine.blogspot.ro/2012/04/ciuperci-umplute-la-cuptor.html ), le taiem feliute si le adaugam peste ceapa calita. Lasam pe foc inca 10 minute amestecand ca sa lase apa si ciupercile. Scoatem compozitia obtinuta intr-o strecuratoare pentru a se scurge de ulei si apa.
- Intr-o tigaie punem carnea tocata , o condimentam cu sare, piper si chilli dupa gust, o lasam pe foc circa 10 minute pana ce isi schimba culoarea din rosu intr-o tenta de gri, o scoatem si pe aceasta intr-o strecuratoare si o lasam sa se scurga surplusul de grasime.
- Dupa ce s-a scurs carnea o punem intr-un bol incapator, adaugam oul, smantanta, branza topita si bagam blenderul, amestecam pana ce se omogenizeaza bine. Peste aceasta compozitia adaugam si ceapa cu ciupercile si amestecam din nou cu blenderul.
- Presaram putina faina pe masa, intindem coca cat sa obtinem o " foaie" de jumatate de centimetru grosime.
- Ungem o forma de tarta cu ulei o tapetam cu faina si asezam "foaia" de aluat, avand grija sa taiem aluatul dupa forma tartei.
- Urmatorul pas consta in asezarea compozitiei de carne, dupa acest pas din surplusul de aluat, intindem o noua fasie si taiem bucati care ne vor ajuta sa formam grilajul tartei.
- Asezam fasiile de aluat peste tarta si ungem cu oul ramas si pentru un aspect mai dragut putem arunca o ploaie de mac sau susan.
- Dam tava la cuptor pentru 40 min la foc mic.
Puteti adauga putin cascaval ras inainte de a opri cuptorul .
Tarta se poate servi atat calda cat si rece.
Eu am impartit portia mea cu leul .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu