Ingrediente :
- 1 piept de pui
- 5 - 6 cartofi mai maricei
- piper
- 500 ml sos de rosii
- sare
- 1 frunza de dafin
- 1 buc. ceapa
- 2 - 3 linguri pasta de ardei
- 100 ml lapte
- 1 lingura vegeta de casa sau cel putin fara monoglutamat de sodiu
Preparare :
Se spala pieptul de pui, se inlatura osul ( daca nu e dezosat ), se sterge cu un prosop de bucatarie si se taie in bucati mari asa ca in imagine.
Intr-o cratita se caleste ceapa taiata pestisori, se adauga bucatile de piept, se lasa sa se caleasca pe fiecare parte.
Dupa ce s-a calit se adauga sosul de rosii, se asezoeaza dupa gust cu sare si piper, se adauga pasta de ardei, frunza de dafin si se da la cuptor pentru circa 30 min.
Cartofii se fierb in coaja cu putina sare. Dupa ce au fiert se curata de coaja si se pregatesc pentru pireu, pentru un gust mai bun se adauga pe langa vegeta si lapte caldut.
Unele persoane adauga la pireu maioneza,unt sau smantana pentru a fi mai pufos si gustos.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu