Translate

duminică, 27 ianuarie 2013

Chiftelute in seminte


                                                                                 
     O reteta altfel !





 

     Ingrediente :
  • 1 kg carne tocata de porc ;
  • 2 morcovi medii ; 
  • 1 ceapa mare ; 
  • 3 -4 catei de usturoi ; 
  • 1 ardei gras rosu ;
  • 1 lingurita de cimbru ;
  • patrunjel verde tocat ;
  • 2 oua ;
  • piper ; 
  • sare ;
  • seminte : susan, in , floarea -soarelui .

   Preparare :

   Taiem toate legumele in bucati mai mari. Fierbem morcovii in apa cu putina sare pentru circa 15 min, apoi ii scoatem si ii lasam la scurs. Spalam patrunjelul si il tocam. 
   Punem intr-un robot de bucatarie urmatoarele produse : morcovii, ceapa, ardeiul, patrunjelul, usturoiul , mixam produsele pana obtinem o pasta. 
   Intr-un bol punem carnea tocata, adaugam pasta de legume, 2 oua, cimbru, sare, piper si amestecam bine, daca e prea moale compozitia putem adauga pesmet.
   Formam chiftelute, intr-o farfurie punem semintele de susan si in, iar in alta punem semintele de floarea soarelui, trecem cate o chifteluta prin prima farfurie, alta chifteluta prin a doua farfurie. 
   Punem hartie de copt intr-o tava si dam la cuptorul preincalzit ( 5 - 10 minute ) pentru 40 -60 minute la foc mic, daca dupa 40 minute gustati si nu sunt facute le mai lasati la cuptor.
   Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu