Translate

luni, 8 octombrie 2012

Fleica de porc cu rozmarin

... da exista o vorba, cea mai buna leguma e porcul :)

     Ingrediente :
  • 1 bucata de fleica de porc, purcelus sau orice oratanie careia candva ii spuneam Ghita si o chemam :" Hai Gucci , Gucci !"
  • rozmarin
  • 1 pahar vin
  • piper proaspat macinat
  • cartofi in coaja, mai maruntei din aceia primavaratici
  • unsoare sau ulei
  • sare
    Preparare :

    Intr-un mojar adaugam rozmarin, sare, piper, pisam totul bine, apoi adaugam ulei, amestecam pana obtinem o pasta si "mangaiem" bine fleica, dam la rece, vreo 2 ore sau de pe o zi pe alta, depinde de timpul ce il avem la dispozitie.
    Dupa timpul alocat imbalsamarii carnii, intr-un ceaun sau cratita mai adanca, adaugam unsoare sau ulei si lasam sa se incinga bine bine, intre timp luam fleica si o punem intr-un vas yena, punem si vinul si lasam 30 minute la foc potrivit, vasul acoperindu-l cu capac sau folie de aluminiu. Cand unsoarea a inceput sa bolboroseasca, punem cartofii si lasam la foc mic pana ce cartofii se auresc .
     Cand au trecut cele 30 de minute, se ia capacul sau folia de pe carnea de la cuptor si se lasa inca 15 minute.
     Enjoy !
     
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu