Ingrediente :
- 1 bucata de fleica de porc, purcelus sau orice oratanie careia candva ii spuneam Ghita si o chemam :" Hai Gucci , Gucci !"
- rozmarin
- 1 pahar vin
- piper proaspat macinat
- cartofi in coaja, mai maruntei din aceia primavaratici
- unsoare sau ulei
- sare
Preparare :
Intr-un mojar adaugam rozmarin, sare, piper, pisam totul bine, apoi adaugam ulei, amestecam pana obtinem o pasta si "mangaiem" bine fleica, dam la rece, vreo 2 ore sau de pe o zi pe alta, depinde de timpul ce il avem la dispozitie.
Dupa timpul alocat imbalsamarii carnii, intr-un ceaun sau cratita mai adanca, adaugam unsoare sau ulei si lasam sa se incinga bine bine, intre timp luam fleica si o punem intr-un vas yena, punem si vinul si lasam 30 minute la foc potrivit, vasul acoperindu-l cu capac sau folie de aluminiu. Cand unsoarea a inceput sa bolboroseasca, punem cartofii si lasam la foc mic pana ce cartofii se auresc .
Cand au trecut cele 30 de minute, se ia capacul sau folia de pe carnea de la cuptor si se lasa inca 15 minute.
Enjoy !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu