Translate

luni, 15 octombrie 2012

Ciocolata de casa

    Sincera sa fiu mai am de lucrat la aceasta reteta, deoarece inca nu am ajuns la performanta mamei, dar oricum recomand sa incercati, sigur, cu riscul ca apoi sa considerati ciocolata din comert, nimic mai mult decat ceea ce este ... zahar, E-uri, o otrava in ambalaj frumos.
    Ingrediente :
  • 125 ml apa
  • 250 - 300 g zahar
  • 150 g unt
  • 300 g lapte praf
  • 50 g cacao
  • optional alune de padure, nuci, migdale, cocos, cirese, cocos , etc.
    




  Preparare :

 Se pune apa si zaharul pe foc si se lasa sa fiarba pana ce obtinem un sirop mai gros, cam ca mierea. Se ia de pe foc si se lasa la racit, dupa10 -15 minute se adauga untul si se amesteca pana se topeste.

   Laptele praf se cerne, adaugam cacao, amestecam, se toarna apoi siropul obtinut anterior, se omogenizeaza.
  Daca doriti puteti folosi, dupa gust, nuci, migdale, etc.
  Se unge o tava cu unt si se toarna ciocolata, se lasa la racit circa 3 ore sau de pe o zi pe alta .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu