Ingrediente :
- 1 piept de pui/curcan sau cotlet de vitel
- 2 - 3 oua
- faina
- usturoi granulat optional
- sare
- piper
- unt
- ulei de palmier
Preparare :
Pieptul de pui/curcan se spala, se tamponeaza cu un prosop hartie de bucatarie, se feliaza in bucati de cca. 1 cm grosime. Se aseaza o bucata de carne pe un tocator, se acopera cu folie de bucatarie ( folia de plastic ne ajuta sa nu murdarim bucataria ) si se foloseste ciocanul pentru carne pentru fragezirea carnii si obtinerea unei bucati de carne mai subtire.
Condimentati carnea cu sare, piper si usturoi.
Ouale se bat spuma si pentru un plus de gust se adauga si putina vegeta.
Se lasa la incins uleiul intr-o tigaie si apoi se ia carnea si se da prin faina apoi prin ou, pentru obtinerea unui snitel mai crocant atunci se da si prin pesmet, se lasa la fript cam 2 minute (intorcand pe o parte si pe alta ).
Se scoate pe un prosop de hartie si se adauga, pentru un plus de savoare, o bucatica mica de unt.
Se serveste cu cartofi natur, piure sau cu salata, alaturi se poate pune si o bucatica de lamaie sau de lime.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu