Translate

sâmbătă, 10 martie 2012

Rulada cu ciocolata si banane




   Ingrediente :

     Blatul
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • putina sare
     Crema
  • 200 g ciocolata neagra
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta de rom
  • 50 g zahar
  • 2 banane
   Preparare :

  Pentru blat, se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se freaca cu zaharul spuma, apoi adaugam treptat faina si zaharul vanilat.



   Albusurile se bat spuma dupa ce am adaugat sarea, apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus, amestecand usor de jos in sus cu o lingura de lemn.
   Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, se lasa la copt circa 15 minute, cand este gata se umezeste un prosop si se rastoarna foaia obtinuta peste prosopul ud si se ruleaza fierbinte.
   Pentru crema, se taie bucatele mici ciocolata neagra, se adauga impreuna cu 2 linguri de cacao si zaharul in frisca lichida. Urmatorul pas consta in incalzirea compozitiei pana cand ciocolata se topeste, dar fara sa dea in fierbere, acest lucru se poate face in doua moduri fie punem compozitia intr-o cratita si amestacm continuu , fie prin metoda bain-marie, eu am folosit a doua metoda, astfel am pus o cratita cu apa pe foc si deasupra am pus vasul cu compozitia, aburul de dedesubt ajuta la incalzire fara a exista riscul de a se prinde compozitia.
   Se lasa la rece, dupa care adaugam esenta de rom si se mixeaza pana devine spumoasa.
   Se desface foaia de blat si se intinde jumatate din cantitatea de crema, apoi se adauga cele doua banane, se ruleaza strans intr-o folie de plastic si se da la rece pentru o ora. Se scoate rulada, se desface din folia de plastic si se orneaza cu restul de ciocolata, se pudreaza la final cu cacao.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu