Translate

sâmbătă, 10 martie 2012

Fleica si muschi de porc la cuptor




   Ingrediente :
  • 1/2 fleica de porc
  • 1/2 muschi de porc
  • ienibahar - boabe
  • piper negru - boabe
  • sare
  • mustar boabe
  • boia ardei dulce
  • cimbru
  • 3 - 4 catei de usturoi
  • ulei de palmier

 Se pun condimentele si usturoiul intr-un mojar si se maruntesc, apoi se adauga uleiul, se amesteca si se lasa 10 minute pentru a se amesteca bine aromele.

  Se ia bucata de fleica, se sectioneaza si se unge bine cu compozitia obtinuta mai sus, bucata de muschi doar se unge fara a se cresta inainte.


Asezam muschiul de porc cu partea mai grasa pe hartia de copt, punem gratarul tavii si asezam fleica deasupra.
  Lasam la cuptor 2 ore la foc potrivit, se poate servi doar cu salata de muraturi sau cu diverse garnituri.

  Stiati ca ...

  Ienibaharul ( pimentul ), portughezii il numesc piper jamaican, chinezii îi spun “bi wei hu jiao”, adică piperul cu o sută de arome, datorita aromei sale atat de diferita, având un gust iute și aromat, o combinație între cuisoare, scortisoara si nucsoara. Este folosit atat pentru aromatizarea carnii de peste, porc, oaie, dar si pentru aromatizarea dulciurilor.
  Este contraindicata folosirea de catre femeile insarcinate a uleiurilor de ienibahar sau a parfumurilor care il contin, deoarece poate provoca avortul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu