Ingrediente :
- 1/2 fleica de porc
- 1/2 muschi de porc
- ienibahar - boabe
- piper negru - boabe
- sare
- mustar boabe
- boia ardei dulce
- cimbru
- 3 - 4 catei de usturoi
- ulei de palmier
Se pun condimentele si usturoiul intr-un mojar si se maruntesc, apoi se adauga uleiul, se amesteca si se lasa 10 minute pentru a se amesteca bine aromele.
Se ia bucata de fleica, se sectioneaza si se unge bine cu compozitia obtinuta mai sus, bucata de muschi doar se unge fara a se cresta inainte.
Asezam muschiul de porc cu partea mai grasa pe hartia de copt, punem gratarul tavii si asezam fleica deasupra.
Lasam la cuptor 2 ore la foc potrivit, se poate servi doar cu salata de muraturi sau cu diverse garnituri.Stiati ca ...
Ienibaharul ( pimentul ), portughezii il numesc piper jamaican, chinezii îi spun “bi wei hu jiao”, adică piperul cu o sută de arome, datorita aromei sale atat de diferita, având un gust iute și aromat, o combinație între cuisoare, scortisoara si nucsoara. Este folosit atat pentru aromatizarea carnii de peste, porc, oaie, dar si pentru aromatizarea dulciurilor.
Este contraindicata folosirea de catre femeile insarcinate a uleiurilor de ienibahar sau a parfumurilor care il contin, deoarece poate provoca avortul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu