Translate

sâmbătă, 10 martie 2012

File de macrou la grill si ciuperci cu sos alb



Ingrediente :
  • 1 peste macrou
  • 400 g ciuperci congelate
  • 100 g smantana
  • 50 g lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita zeama lamaie
  • 5 linguri ulei 
  • 2 linguri ulei masline
  • 3 catei de usturoi

Preparare :

  Spalam pestele, inlaturam intestinele, capul, coada, aripioarele si apoi il despicati, taind partea dorsala. Ambele parti obtinute trebuie sa fie spintecate dinspre cap spre coada, pentru a putea taia fileurile. Trebuie sa aveti grija sa nu taiati scheletul pestelui, pentru ca sira spinarii sa iasa intreaga. Sigur se poate opta si pentru cumpararea a 2 fileuri, eu am simtit nevoia sa imi mai exersez stilul : ).
  In comert se gaseste file de peste cu piele sau fara piele, eu am ales sa nu dau pielea jos, pentru ca am optat pentru file la grill si consider ca se face mai bine asa.
   Se condimenteaza peste, dupa ce a fost uns cu ulei de masline, cu sare, piper si zeama de lamaie.

   Se incinge grillul, se unge cu ulei si apoi se pun bucatiile de peste, intai pe partea cu pielea, avand grija sa il intoarceti la circa 2 minute, repetand procedeul de 2 ori pe fiecare parte.


  Intr-o tigaie se pun ciupercile congelate si se lasa la foc moderat, vor incepe sa lase apa lansadu-se sa de-a intr-un clocot, apoi apa se scurge si se mai lasa la "parlit" 1 minut.

  Se adauga uleiul peste ciuperci si se calesc, separat intr-un bol se pune smantana, faina si cei 3 catei de usturoi care au fost tocati in prealabil si se amesteca cu grija, obtinandu-se o compozitie consistenta, la sfarsit adaugam laptele, amestecand din nou.


  Adaugam compozitia peste ciuperci si amestecam, vom vedea ciupercile ca se "leaga", se condimenteaza cu sare si piper.

  Stiati ca ...


  Macroul scade nivelul trigliceridelor, colesterolul rau, imbunatateste circulatia. Este indicat in caz de artrita, reducand durerea si rigiditatea arterelor.
  Consumat frecvent previne cancerul, in acelasi timp luptand cu boala deja instalata, mai ales in cancer mamar, de prostata si de colon.
  Studiile au aratat o stransa legatura intre consumul de ulei de peste si riscul scazut de suicid, depresie, Alzheimer si schizofrenie.
  Macroul ajuta si la scaderea tesutului adipos, regland metabolismul si scazand nivelul de zahar pe timpul noptii.
   Contine : - proteine, necesare bunei functionari a muschilor;
                  - nutrienti ( calciu, potasiu, seleniu, magneziu ), importanti pentru oase, inima, dinti, nervi, muschi;
                  - vitamine ( B3, E, A, D, B12, K, C ).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu