Ingrediente :
- 500 g fasole
- 1 capatana usturoi
- 200 ml ulei
- 1 buc. telina
- 1 - 2 foi dafin
- sare
- piper
Preparare :
Se spala fasolea si se lasa de pe o zi pe alta in apa rece. A doua zi se pune fasolea la fiert in apa rece. Dupa ce a inceput sa fiarba se mai lasa 10 minute la foc potrivit, apoi se arunca prima apa si se pune din nou la fiert de aceasta data in apa fierbinte, impreuna cu bucata de telina, curatata in prealabil si cu foile de dafin.
Dupa circa 1 ora, se strecoara fasolea, se scot frunzele de dafin si se zdrobeste fasolea.
Separat se curata usturoiul si intr-un mojar se strivesc cateii de usturoi adaugand un pic de sare, aceasta ajuta sa se formeze o pasta, adaugam circa 50 ml ulei si amestecam.
Restul de ulei se mixeaza/ amesteca cu ajutorul unei linguri cu fasolea, la sfarsit dupa ce s-a incorporat uleiul , adaugam si sosul de usturoi, obtinut mai devreme, se amesteca pana la omogenizare.
Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se orneaza cu patrunjel proaspat tocat si se serveste pe pita taraneasca, proaspatata sau prajita, alaturi de muraturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu