Translate

sâmbătă, 10 martie 2012

Fasole cu ciolan




  Ingrediente :
  • 500 gr fasole alba sau maro
  • 1 bucata ciolan afumat
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 buc. telina
  • marar proaspat sau uscat
  • 100 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • boia
  • 2 -3 foi de dafin
  Preparare :

  Fasolea se spala in mai multe ape si se lasa intr-un vas cu apa cat sa o acopere cat 3 degete. A doua zi punem fasolea la fiert in apa rece , dupa ce a fiert 10 minute , aruncam apa si o punem din nou la fiert, dar in apa calduta. Intre timp ceapa o taiem marunt, morcovul il dam pe razatoare sau il feliem subtire, la fel procedam si cu telina.
  Ciolanul afumat il spalam si apoi il punem la fiert impreuna cu foile de dafin, il lasam la fiert pana observam ca se desprinde usor carnea de pe os. 
  Cand bobul de fasole il strangem intre degete si se sfarama usor, inseamna ca e gata fasolea, o lasam la foc mic pana preparam "tinctura" care ii va da gustul. 
  Intr-o tigaie calim ceapa, morcovul si telina, la sfarsit adaugam sosul de rosii, toata nebunia asta o "aruncam" peste fasole lasam sa se amestece aromele ( 5  minute ) si apoi adaugam mararul mai lasam inca 10 minute pe foc.
  Se serveste cu pita proaspata facuta in casa si cu gogonele murate. Ciolanul fie il serviti separat fie il taiati bucatele si il puneti in oala cu fasole. 

  Sfatul meu este sa achizitionati o oala sub presiune, astfel in 10 -20 min fasolea e fiarta, ciolanul la fel si multe alte bunataturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu